NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Arhipelagul Gulag (3 vol.), de Alexandr Soljenitin

Arhipelagul Gulag (3 vol.)

de Alexandr Soljenitin

Arhipelagul Gulag (3 vol.)

Titlu:

Arhipelagul Gulag (3 vol.)

Domeniu: Beletristica » Colectia Cotidianul

Editura: Univers

Autor: Alexandr Soljenitin

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 540 + 558 + 524

Anul apariţiei: 2008

Stoc epuizat

Arhipelagul Gulag, Alexandr Soljeniţîn, 3 volume, ediție completă.

Arhipelagul Gulag este cartea care a deschis ochii Occidentului asupra ororilor totalitarismului sovietic. Devenită foarte repede o adevărată Biblie a disidenţilor din fostul bloc sovietic, Arhipelagul Gulag este o „încercare de investigaţie literară“ a anilor pe care Alexandr Soljeniţîn (1918‑2008) i‑a petrecut în lagărele groazei, după ce criticase politica lui Stalin pe când era căpitan în armata sovietică. În 1945, serviciul de contrainformaţii al armatei a interceptat nişte scrisori, în care fuseseră strecurate aluzii critice la conduita lui Stalin. Pentru acele rânduri, Soljeniţîn a fost condamnat la opt ani de detenţie în lagărele de reeducare. A fost eliberat în 1953 şi trimis apoi în exil pe viaţă în Kazahstan. Deşi a fost reabilitat în 1956 şi a ajuns unul dintre cei mai citiţi scriitori din ţară, bucurându‑se de sprijinul lui Hruşciov, în scurt timp a redevenit persona non grata şi în 1968 relaţiile cu autorităţile sovietice se deteriorează şi mai mult, după ce în Occident îi apăruseră, fără acordul său, Pavilionul canceroşilor şi În cercul întâi.

În 1970 i s‑a decernat Premiul Nobel pentru Literatură, dar asta nu a încălzit atitudinea oficialilor de la Moscova, scrisorile de ameninţare au continuat să curgă, iar secretara care a dactilografiat Arhipelagul Gulag a fost hărţuită de KGB şi apoi găsită moartă în apartamentul ei. Atunci Soljeniţîn şi‑a dat acordul ca Arhipelagul Gulag să fie publicat în Occident, iar un an mai târziu a fost arestat şi închis. Privat de cetăţenie şi expulzat din ţară, Soljeniţîn lua calea exilului, din care avea să revină abia în 1994.

Recenzii
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!
Cartea “Arhipelagul Gulag (3 vol.)” de Alexandr Soljenitin a apărut la editura Univers în seria de Beletristica: Colectia Cotidianul, se află în stare nouă, conține 540 + 558 + 524 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Copyright © 2022 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană