NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Trilogia New York-ului, de Paul Auster

Trilogia New York-ului

de Paul Auster

Trilogia New York-ului

Titlu:

Trilogia New York-ului

Domeniu: Beletristica » Colectia Cotidianul

Editura: Univers

Autor: Paul Auster

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 336

Anul apariţiei: 2007

24,00 RON
19,00 RON

Unul dintre cei mai influenti scriitori americani ai momentului, Paul Auster s-a născut pe 3 februarie 1947, într-o familie de evrei din clasa de mijloc din Newark, New Jersey. Şi-a început studiile la Maplewood, New Jersey, a urmat liceul în Columbia, iar în 1970 şi-a definitivat studiile la Columbia University. După terminarea facultăţii pleacă în Franţa, unde rămâne timp de patru ani, traducând literatură franceză şi scriind poeme. Întors la New-York, publică patru volume de poezii, citite doar de puţinii cunoscători interesaţi. În 1976 îşi publică primul roman, Squeeze Play, semnat cu pseudonimul Paul Benjamin. Adevăratul succes şi recunoaşterea din partea criticilor vine abia în 1987, când publică Trilogia New-York-ului. În Europa, Trilogia face furori, tirajele se epuizează instantaneu, iar Paul Auster ajunge un personaj pe care oamenii îl recunosc pe stradă şi-i cer autografe. De la debut, Auster a mai publicat încă douăsprezece romane, aclamate de critică şi traduse în nouăsprezece limbi, dar şi memorii, autobiografii, poeme, scenarii şi eseuri. Printre cele mai cunoscute romane ale lui sunt Leviathan (1992), Domnul Vertigo (1994), Tombuktu (1999) sau Cartea iluziilor. În 2006 primeşte premiul Prince of Asturias, distincţie cu care au fost onoraţi şi Günter Grass, Arthur Miller şi Mario Vargas Llosa.

Trilogia New-York-ului reuneşte trei false micro-romane poliţiste. Deşi trama şi schema nu se abat de la regulile romanelor cu detectivi, micro-romanele lui Auster trăiesc dincolo de convenţiile genului. Cadrul romanului poliţist rămâne un simplu pretext pentru a formula întrebări despre sensul căutării şi despre existenţa unei finalităţi. Dincolo de construcţia clară şi fără cusur, se deschide terenul unor subtile jocuri cerebrale, teren pe care se joacă adevărata miză a romanelor lui Paul Auster.

Colecţia Cotidianul.

Recenzii
Cartea “Trilogia New York-ului” de Paul Auster a apărut la editura Univers în seria de Beletristica: Colectia Cotidianul, se află în stare nouă, conține 336 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | ANPC | Hartă site

Copyright © 2022 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană