NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Ai toata viata inainte, de Romain Gary

Ai toata viata inainte

de Romain Gary

Ai toata viata inainte

Titlu:

Ai toata viata inainte

Domeniu: Beletristica » Colectia Cotidianul

Editura: Univers

Autor: Romain Gary

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 176

Anul apariţiei: 2006

28,00 RON

Un roman care te cucereste de la primele rinduri, de un umor nebun si scris cu o verva care te obliga sa nu-l lasi din mina. Povestea unui pui de arab abandonat de parinti si crescut de o evreica batrina care isi recapata energia cind se uita la portretul lui Hitler. Copilul se invirte printre prostituate, proxeneti, comercianti de doi bani si drogati, de la care invata toate lectiile cinismului, dar – printre picaturi – si lectia iubirii totale, mai puternica decit moartea mamei sale de imprumut. “Ai toata viata inainte” este o poveste despre tandretea suferintei, spusa din perspcetiva unui copil inteligent si precoce, prea devreme familiarizat cu adevarurile oamenilor mari. In 1978, filmul “La vie devant soi”, cu Simone Signoret in rolul principal, a cistigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain.

Despre Romain Gary

Pe numele sau adevarat Roman Kacew, Romain Gary s-a nascut in 1924 la Vilnius, in Lituania, unde si-a petrecut prima parte a copilariei. A studiat dreptul la Paris si a invatat sa piloteze avioane in cadrul Fortei Aeriene Franceze. In cel de-al Doilea Razboi Mondial lupta alaturi de trupele franceze in Europa si Africa de Nord, devenind apoi un diplomat si un scriitor de succes. Este cunoscut publicului romin pentru cartile “Clar de femeie”, “Ai toata viata inainte” si “Groapa bunei sperante”, primul sau roman, publicat in 1945. Gary a reusit sa insele vigilenta criticilor si a cititorilor, fiind singurul scriitor nominalizat la Premiul Goncourt de doua ori. Dupa ce, in 1956 a primit premiul pentru romanul “Les racines du ciel” (“Radacinile cerului”), Academia Goncourt i-a oferit din nou premiul, in 1975, pentru “Ai toata viata inainte”, publicat sub pseudonimul Émile Ajar. La decernarea premiilor, Gary a privit din sala cum varul sau, care s-a prezentat drept Ajar, a primit premiul. S-a sinucis in 1980, la Paris. Unii spun ca n-a suportat pierderea celei de-a doua sotii, actrita Jean Seberg. Altii, ca s-a simtit eclipsat de avatarul tau, Ajar, care a ajuns mai celebru decit el. Semnul identitatii dintre Gary si Ajar a fost pus abia in 1981.

Colecţia Cotidianul.

Recenzii (1)
Cartea “Ai toata viata inainte” de Romain Gary a apărut la editura Univers în seria de Beletristica: Colectia Cotidianul, se află în stare nouă, conține 176 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | ANPC | Hartă site

Copyright © 2020 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană