NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Panta Rhei, de Vasili Grossman

Panta Rhei

de Vasili Grossman

Panta Rhei

Titlu:

Panta Rhei

Domeniu: Beletristica

Editura: Humanitas

Autor: Vasili Grossman

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 182

Anul apariţiei: 1990

26,00 RON

Vasili Grossman - Panta Rhei.

Faima lui Vasili Grossman e mare, dar postuma. Scriitorul a murit in 1964, dupa ce romanul sau Viata si destin a fost „arestat“ de securitate; dar, ca prin minune, au scapat o dactilograma si chiar un manuscris; romanul a aparut in Occident in original si in traduceri, iar in Rusia abia in 1988. Tot asa, povestirea Panta rhei (Totul curge) a fost publicata in revista moscovita Oktiabr in 1989. A avut parte de un imens succes si de un rasunator scandal. Dogmaticii, conservatorii, nationalistii au vazut in ea un atentat la memoria lui Lenin si o carte „rusofoba“. Redactorul-sef al revistei a fost destituit – si salvat numa de interventia foarte multor cititori si eminenti scriitori, artisti, savanti. Panta rhei e un diagnostic acut si palpitant. Prin viata si inalnirile, amintirile si meditatiile lui Ivan Grigorievici, eroul sau principal proaspat intors din lagar, Grossman descrie intregul sistem concentrationar, radacinile lui vechi si cauzele lui recente; iar libertatea ca unica salvare pentru omul rus si pentru Rusia.

O carte despre ororile comunismului, un document autentic scris de un fost deţinut politic. O carte care nu trebuie uitată. Lectură esenţială.

Volum apărut în seria Totalitarism şi literatura estului, in traducerea Janinei Ianosi.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Panta Rhei” de Vasili Grossman a apărut la editura Humanitas în seria de Beletristica, se află în stare impecabilă, conține 182 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | ANPC | Hartă site

Copyright © 2021 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană