Peripetiile bravului soldat Svejk (3 vol.), de Jaroslav Hasek

Peripetiile bravului soldat Svejk (3 vol.)

de Jaroslav Hasek

Peripetiile bravului soldat Svejk (3 vol.)

Titlu:

Peripetiile bravului soldat Svejk (3 vol.)

Domeniu: Beletristica » Aventura

Editura: Pentru Literatură

Autor: Jaroslav Hasek

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 1084

Anul apariţiei: 1964

32,00 RON
19,00 RON
Vezi carte

Švejk este unul dintre cele mai îndrăgite personaje fictive ale literaturii universale. Cartea ce-i poartă numele aparţine scriitorului de origine cehă Jaroslav Hasek şi este un roman-satiră. Lucrarea trebuia iniţial să aibă şase volume, dar, până la moartea sa, autorul a realizat doar patru care s-au publicat mai apoi în două părţi. În manuscris, titlul era: Aventurile profetice ale bunului soldat Švejk în timpul Războiului Mondial.

Chiar dacă Svejk este un brav soldat care, mai presus de orice, doreşte să-şi apere împăratul "până la ultima suflare", cartea nu înfăţişează mari fapte de vitejie, ci satirizează birocraţia vremurilor, armata, clerul şi chiar persoana împăratului. Deşi periplul aventurilor bravului soldat a rămas neterminat, criticii consideră această operă ca fiind una dintre cele mai însemnate ale secolului al XX-lea.

Despre autor:

Jaroslav Hasek s-a născut la 30 aprilie 1883, la Praga. În copilărie, din cauza sărăciei, familia lui şi-a schimbat domiciliul de mai mult de zece ori. Tatăl a murit când Jaroslav avea doar 13 ani, iar mama lui nu şi-a permis să îl ţină în şcoală, aşa că Jaroslav a renunţat la liceu când a împlinit 15 ani. S-a angajat ca farmacist, dar în cele din urmă a absolvit o şcoală de afaceri.

Hasek a cunoscut-o, în 1907, pe Jarmila Mayerova, de care s-a îndrăgostit la prima vedere. Din cauza stilului lui de viaţă, părinţii ei au considerat că nu este "o partidă bună" pentru fiica lor. Când părinţii Mayerovei au reuşit să-i despartă, Hasek s-a orientat numai către scris. Prin 1909, el avea deja şaizeci şi patru de povestiri publicate. S-a căsătorit cu Jarmila Mayerova în 1910. Mariajul a fost în cele din urmă unul nefericit - a durat doar trei ani.

La izbucnirea Primului Război Mondial, Hasek intră în armată. Multe dintre personajele din Peripeţiile bravului soldat Švejk în Războiul Mondial au ca model oamenii pe care i-a întâlnit pe câmpul de luptă. În ultima parte a vieţii, Hasek devenise supraponderal şi s-a îmbolnăvit grav. A murit în propriul pat în satul Lipnice, pe neaşteptate, în 1923, la 39 de ani. Cauza decesului a fost tuberculoza contractată în timpul războiului.

Jaroslav Hasek - Peripețiile bravului soldat Svejk, 3 vol.:

  1. Vol. I: 305 pag.
  2. Vol. II: 331 pag.
  3. Vol. III: 448 pag.
Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.

Cartea “Peripetiile bravului soldat Svejk (3 vol.)” de Jaroslav Hasek a apărut la editura Pentru Literatură în seria de Beletristica: Aventura, se află în stare foarte bună, conține 1084 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană