NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Peripetiile bravului soldat Svejk (3 vol.), de Jaroslav Hasek

Peripetiile bravului soldat Svejk (3 vol.)

de Jaroslav Hasek

Peripetiile bravului soldat Svejk (3 vol.)

Titlu:

Peripetiile bravului soldat Svejk (3 vol.)

Domeniu: Beletristica » Aventura

Editura: Pentru Literatură

Autor: Jaroslav Hasek

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 1084

Anul apariţiei: 1964

32,00 RON
19,00 RON

Švejk este unul dintre cele mai îndrăgite personaje fictive ale literaturii universale. Cartea ce-i poartă numele aparţine scriitorului de origine cehă Jaroslav Hasek şi este un roman-satiră. Lucrarea trebuia iniţial să aibă şase volume, dar, până la moartea sa, autorul a realizat doar patru care s-au publicat mai apoi în două părţi. În manuscris, titlul era: Aventurile profetice ale bunului soldat Švejk în timpul Războiului Mondial.

Chiar dacă Svejk este un brav soldat care, mai presus de orice, doreşte să-şi apere împăratul "până la ultima suflare", cartea nu înfăţişează mari fapte de vitejie, ci satirizează birocraţia vremurilor, armata, clerul şi chiar persoana împăratului. Deşi periplul aventurilor bravului soldat a rămas neterminat, criticii consideră această operă ca fiind una dintre cele mai însemnate ale secolului al XX-lea.

Despre autor:

Jaroslav Hasek s-a născut la 30 aprilie 1883, la Praga. În copilărie, din cauza sărăciei, familia lui şi-a schimbat domiciliul de mai mult de zece ori. Tatăl a murit când Jaroslav avea doar 13 ani, iar mama lui nu şi-a permis să îl ţină în şcoală, aşa că Jaroslav a renunţat la liceu când a împlinit 15 ani. S-a angajat ca farmacist, dar în cele din urmă a absolvit o şcoală de afaceri.

Hasek a cunoscut-o, în 1907, pe Jarmila Mayerova, de care s-a îndrăgostit la prima vedere. Din cauza stilului lui de viaţă, părinţii ei au considerat că nu este "o partidă bună" pentru fiica lor. Când părinţii Mayerovei au reuşit să-i despartă, Hasek s-a orientat numai către scris. Prin 1909, el avea deja şaizeci şi patru de povestiri publicate. S-a căsătorit cu Jarmila Mayerova în 1910. Mariajul a fost în cele din urmă unul nefericit - a durat doar trei ani.

La izbucnirea Primului Război Mondial, Hasek intră în armată. Multe dintre personajele din Peripeţiile bravului soldat Švejk în Războiul Mondial au ca model oamenii pe care i-a întâlnit pe câmpul de luptă. În ultima parte a vieţii, Hasek devenise supraponderal şi s-a îmbolnăvit grav. A murit în propriul pat în satul Lipnice, pe neaşteptate, în 1923, la 39 de ani. Cauza decesului a fost tuberculoza contractată în timpul războiului.

Jaroslav Hasek - Peripețiile bravului soldat Svejk, 3 vol.:

  1. Vol. I: 305 pag.
  2. Vol. II: 331 pag.
  3. Vol. III: 448 pag.
Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Peripetiile bravului soldat Svejk (3 vol.)” de Jaroslav Hasek a apărut la editura Pentru Literatură în seria de Beletristica: Aventura, se află în stare foarte bună, conține 1084 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană