NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Deriva continentelor, de Russell Banks

Deriva continentelor

de Russell Banks

Deriva continentelor

Titlu:

Deriva continentelor

Domeniu: Beletristica » Colectia Cotidianul

Editura: Univers

Autor: Russell Banks

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 384

Anul apariţiei: 2007

24,00 RON
19,00 RON

Născut în 1940, în Massachusetts, Russell Banks este unul dintre cei mai importanţi scriitori americani contemporani, înscriindu-se în tradiţia literaturii realiste. Si-a descoperit încă din adolescenţă înclinaţiile artistice, începând să picteze şi să deseneze. În acelaşi timp, din cauza dificultăţilor financiare, a lucrat ca instalator, vânzator de pantofi si vitrinier. În jurul vârstei de douăzeci de ani, a renunţat la pictură în favoarea literaturii, decizie născută, după propriile sale declaraţii dintr-un interviu, din dorinţa de a imita, mai mult sau mai puţin, ceea ce citea. Influenţat de clasicii americani, printre care Mark Twain, a debutat în 1974 cu romanul Snow, urmat de multe altele, dintre care cele mai cunoscute sunt Deriva continentelor (1985), Dulcea lume de dincolo (1991), Cloudspider (1998) etc. Este, de asemenea, autorul unor volume de nuvele (The New World – 1979, The Angel on the Roof: The Stories of R. Banks – 2000), poeme şi eseuri. În proză sa se regăsesc multe influenţe datorate mediului în care a copilărit, dar şi multelor sale călătorii; printre temele recurente se numără conflictele, dificultăţile economice, rasismul. A primit numeroase premii literare, printre care premiul Academiei Americane de Artă şi Literatură. Este preşedinte al International Parliament of Writers şi membru al unei asociaţii care le ofera refugiu scriitorilor a caror viaţă este ameninţată în ţara lor de provenienţă.

Romanul Deriva continentelor a fost nominalizat la Pulitzer în 1985 şi este una dintre cele mai complexe opere ale sale, atât din punct de vedere al tehnicii narative, cât şi al tematicii: impactul dintre universul american şi cel haitian, lupta unor personaje amăgite de promisiunea unei vieţi mai bune şi reinventarea spaţiului mitic al visului american.

Colecţia Cotidianul.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Deriva continentelor” de Russell Banks a apărut la editura Univers în seria de Beletristica: Colectia Cotidianul, se află în stare nouă, conține 384 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Copyright © 2023 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană