NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Centaurul, de John Updike

Centaurul

de John Updike

Centaurul

Titlu:

Centaurul

Domeniu: Beletristica » Colectia Cotidianul

Editura: Univers

Autor: John Updike

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 272

Anul apariţiei: 2006

16,00 RON

Nascut in 1932 in Pennsylvania, Updike si-a petrecut cea mai mare parte a copilariei intr-o ferma izolata din Shillington. Fiind un copil bilbiit si bolnav de psoriazis, a fost in permanenta incurajat de mama lui sa se exprime in scris. A absolvit Universitatea Harvard summa cum laudae, cu o diploma in literatura engleza si pentru o buna bucata de timp lucreaza la “The New Yorker”, ca simplu redactor. In 1958, Updike debuteaza cu volumul de versuri “The Carpenter Hen”, devenind ulterior unul dintre cei mai prolifici scriitori americani. A publicat aproape un volum pe an, opera sa cuprinzind 22 de romane si peste 10 volume de proza scurta, versuri si critica literara. Cea mai cunoscuta lucrare a sa este tetralogia “Rabbit”, care i-a adus doua premii Pulitzer pentru fictiune. Celebru pentru scenele plastice de sex, Updike exploreaza adesea teme legate de eros, credinta, moarte si relatiile dintre acestea. Publicul romin este familiarizat cu titluri precum “Centaurul”, “S”, “O luna de duminici” si “Versiunea lui Roger”.

Updike apreciaza viata din punct de vedere calitativ, si nu cantitativ. Poate de aceea comparatia dintre muntele Olimp si curtea unui liceu pare atit de fireasca. Roman autofictional, “Centaurul”, o carte de o frumusete clasica, este considerat capodopera sa. Acest roman i-a adus de altfel lui Updike, in 1963, National Book Award. Profesorul Caldwell, Centaurul, care traieste intr-un orasel american al anilor ’40, este ranit cu o sageata de unul dintre elevii sai. Urmarit de ghinion, profesorul ramine ramine blocat de zapada impreuna cu fiul sau. Cei doi se descopera reciproc in decursul unei experiente initiatice care dureaza trei zile si la capatul careia Centaurului i se ingaduie sa-si piarda nemurirea.

Colecţia Cotidianul.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Centaurul” de John Updike a apărut la editura Univers în seria de Beletristica: Colectia Cotidianul, se află în stare nouă, conține 272 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Biblia copiilor
Biblia copiilor
64,00 RON
49,00 RON
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană