NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Chatterton, de Peter Ackroyd

Chatterton

de Peter Ackroyd

Chatterton

Titlu:

Chatterton

Domeniu: Beletristica » Colectia Cotidianul

Editura: Univers

Autor: Peter Ackroyd

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 304

Anul apariţiei: 2006

24,00 RON
19,00 RON

Peter Ackroyd, unul dintre cei mai prolifici şi excentrici literaţi englezi contemporani, se naşte în 1949 la Londra, într-o familie modestă. Mama lucra la departamentul de personal al unei companii de inginerie, iar tatăl îi părăseşte îndată după naşterea lui Peter. Dacă portretul pe care i l-a dedicat recent cotidianul The Guardian este corect, precocitatea lui Ackroyd era uluitoare: la cinci ani citea ziare, la nouă ani scria deja o piesă de teatru, iar la şapte ani îşi dăduse seama că e atras de băieţi. Studiază literatura engleză la Cambridge şi la Yale, iar la 24 de ani se angajează la cunoscuta revistă The Spectator, unde ajunge, cinci ani mai tarziu, membru al boardului editorial - o poziţie nu uşor de obţinut. În 1973 publică primul volum de poezie, însă intră în atenţia publicului abia mai tîrziu, datorită scrierilor sale în proză şi pasiunii sale mai vechi pentru biografii. Până în momentul de faţă opera sa cuprinde peste 35 de volume, dintre care mai multe romane, biografii, cărţi de istoria ideilor, volume de versuri şi piese de teatru.

Chatterton (1987) este considerat cel mai bun roman de până acum al lui Ackroyd şi este, de altfel, cartea pentru care autorul a ajuns pe "lista scurtă" a Premiilor Booker. Folosind un pretext biografic, volumul este o îmbinare spumoasă şi exuberantă dintre o impresionantă erudiţie în domeniul istoriei şi o ficţiune în cel mai pur stil postmodern.

Colecţia Cotidianul.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Chatterton” de Peter Ackroyd a apărut la editura Univers în seria de Beletristica: Colectia Cotidianul, se află în stare nouă, conține 304 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană