NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Viata lui Pi, de Yann Martel

Viata lui Pi

de Yann Martel

Viata lui Pi

Titlu:

Viata lui Pi

Domeniu: Beletristica » Colectia Cotidianul

Editura: Univers

Autor: Yann Martel

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 237

Anul apariţiei: 2007

34,00 RON
24,00 RON

Fiul proprietarului unei grădini zoologice din India, Pi (Piscine Patel) este nevoit să traverseze oceanul împreună cu familia lui şi cu animalele, pe un vapor care trebuia să-i ducă în Canada. În timpul călătoriei, vasul se scufundă şi singurul care reuşeşte să scape de la naufragiu este Pi. Barca de salvare îl va purta în derivă pe ocean timp de 227 de zile, împreună cu alţi câţiva naufragiaţi: o femelă urangutan, o hienă, o zebră şi un tigru bengalez.

Naufragiul este o dură intrare în viaţă a inocentului Piscine Patel, care nu va învăţa doar cum să supravieţuiască, ci şi cum şi în cine să creadă. Povestea curge că o parabolă, chiar dacă în ea îşi face loc nu numai înţelepciunea, ci şi cruzimea. La sfârşitul călătoriei, Pi descoperă că oamenii nu sunt interesaţi de supravieţuitori decât în măsura în care povestea supravieţuirii poate să-i şocheze sau să le confirme aşteptările de senzaţional şi extraordinar. O dată învăţată această ultimă lecţie, Pi va realiza că un supravieţuitor este mai ales acela care ştie că toate poveştile sunt, de fapt, ajustate pe potriva celui care vrea să le asculte şi să le creadă.

Despre autor

Născut în Spania, pe 25 iunie 1963, din părinţi canadieni, Yann Martel este unul dintre cei mai originali scriitori canadieni ai momentului. Copilăria şi-a petrecut-o mutându-se împreună cu familia în Alaska, apoi în Costa Rica, Cuba, Franţa, Canada şi Mexic. Mai târziu, a continuat să călătorească în Iran, Turcia şi India, ţări unde a petrecut suficient timp pentru a strânge material pentru romanele sale.

A studiat filozofia la Trent University, în Peterborough, Ontario, şi a avut apoi unele dintre cele mai neobişnuite slujbe, inclusiv agent de pază. De la vârsta de 27 de ani s-a orientat exclusiv asupra scrisului. În 1993 publică un volum de povestiri, The Facts Behind Helsinki Roccamatios, volum salutat de critică şi distins cu Journey Prize. Trei ani mai târziu îi apare primul roman, Self, însă notorietatea i-o va aduce Viaţa lui Pi, câştigătorul prestigiosului Man Booker Prize în 2002 şi al premiului Hugh MacLennan, acordat în 2001, anul apariţiei.

Colecţia Cotidianul.

Recenzii (1)
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Viata lui Pi” de Yann Martel a apărut la editura Univers în seria de Beletristica: Colectia Cotidianul, se află în stare nouă, conține 237 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | ANPC | Hartă site

Copyright © 2022 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană