NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Sarutul dinaintea mortii, de Ira Levin

Sarutul dinaintea mortii

de Ira Levin

Sarutul dinaintea mortii

Titlu:

Sarutul dinaintea mortii

Domeniu: Beletristica » Colectia Cotidianul

Editura: Univers

Autor: Ira Levin

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 256

Anul apariţiei: 2007

24,00 RON

Ira Levin s-a născut în New York, pe 27 august 1929, într-o familie de evrei. Şi-a făcut studiile la Horace Mann School şi la New York University, unde s-a specializat în filosofie şi literatură engleză. După absolvire, cel care avea să devin un maestru al intrigilor cu suspans şi mister a început să scrie scenarii de film şi televiziune. Sărutul dinaintea morţii a fost romanul cu care a debutat, în 1952, la doar douăzeci şi doi de ani. Cartea a fost un succes, recompensat în 1954 cu Premiul Edgar pentru cel mai bun roman de debut. Romanul a avut parte de două ecranizări, prima în 1956, cu Robert Wagner şi Joanne Woodward în rolurile principale şi a doua în 1991, cu Matt Dillon şi Sean Young. Ecranizări de succes au avut încă trei romane ale autorului: The Boys From Brazil, The Stepford Wives şi Sliver. Cunoscut mai ales ca autor de thrillers de prima mână, Ira Levin este deopotrivă dramaturg şi textier. Cea mai cunoscută piesă scrisă de Levin este Deathtrap, spectacolul reuşind performanţa de a fi jucat cel mai mult timp pe Broadway. În 1982, Deathtrap a fost transpusă pe ecrane, cu Christopher Reeve şi Michael Caine în rolurile principale.

Sărutul dinaintea morţii le propune cititorilor un joc al minţii, construit după toate regulile unui thriller în care nimic nu este întâmplător. Intriga se dezvoltă gradat în jurul planurilor unui tânăr extrem de inteligent, Bud Corliss, pe care farmecul personal şi lipsa de scrupule îl ajută să treacă peste orice pentru a obţine ce vrea. Când viaţa îi scoate în cale două surori, Dorothy şi Ellen Kingship, cu tot cu averea pe care o deţine tatăl lor, mintea lui Corliss este tentată de ipoteze care nu exclud crima. Ceea ce Corliss ignoră este efectul de bumerang de la care nu fac excepţie nici cele mai inteligente mişcări ale sale.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Sarutul dinaintea mortii” de Ira Levin a apărut la editura Univers în seria de Beletristica: Colectia Cotidianul, se află în stare nouă, conține 256 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană