NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Simboluri ale stiintei sacre, de Rene Guenon

Simboluri ale stiintei sacre

de Rene Guenon

Simboluri ale stiintei sacre

Titlu:

Simboluri ale stiintei sacre

Domeniu: Religie si spiritualitate

Editura: Humanitas

Autor: Rene Guenon

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 560

Anul apariţiei: 2008

Stoc epuizat

Simboluri ale stiintei sacre este o culegere de 75 de arti­cole publicate de René Guénon in diverse reviste, intre 1926 si 1950.

In antologia intocmita de Mihai Valsan, cititorul, fie debutant, fie deja initiat in metafizica lui Guénon, are prilejul unei lecturi fascinante prin scriitura si continut. Departe de a fi un inventar de simboluri, aceasta carte deschide chiar si scepticilor perspective extraordinare, intrucat este o demonstratie a perenitatii si universa­li­tatii traditiei, indiferent de cultura, spatiu si timpuri isto­rice.

Intelesurile cosmologice ale simbolu­ri­lor fun­damen­tale sunt dezvaluite in cadrul unor sectiuni care se refera la cen­trul lumii, manifestarile ciclice, armele sim­bo­lice, for­mele cosmice, simbolismul constructiv, simbolismul axial si simbolismul trecerii, simbolismul inimii. Guénon ignora explicatiile superficiale, oferind in schimb informatii extra­ordinare prin amplitudine si bogatie despre o multime de traditii, personaje si teme mitologice ori simboluri vizuale.

Despre René Guénon

S-a nascut la Blois, in 1886. In perioada 1909–1912 ia contact cu doctrinele orientale a caror coerenta si unitate de principii cu crestinismul va incerca sa o puna in evidenta pentru a putea trezi in Occident fortele capabile sa se opuna decaderii acestuia. In 1928, afectat de moartea sotiei sale, dar si de neintelegerea cu care fusese primit de catre diferitele medii franceze efortul sau de a resuscita spiritul traditional, Guenon paraseste Franta si se stabileste, in 1930, la Cairo, unde se va casatori cu o tanara musulmana. In toata aceasta perioada va continua sa scrie in limba franceza si sa publice in Franta. Se stinge din viata in 1951.

Guenon a intretinut o vasta corespondenta si cu trei ganditori romani: Vasile Lovinescu, Marc-Mihail Avramescu si Mihai Valsan.

Lucrari:
Introduction generale a l'etude des doctrines hindoues (1921)
Orient et Occident (1924)
L'Homme et son devenir selon le Vedanta (1925)
L'Esoterisme de Dante (1925)
Le Roi du monde (1927)
Autorite spirituelle et pouvoir temporel (1929)
La Crise du monde monderne (1931)
Le Symbolisme de la Croix (1931)
Les Etats multiples de l'etre (1932)
La metaphysique orientale (1939)
Le Regne de la quantite et les signes des temps (1945)
La Grande Triade (1946)
Apercus sur l 'initiation (1946)
Les Principes du calcul infinitesimal (1946)

Postum au aparut:
Initiation et realisation spirituelle (1952)
Apercus sur l'esoterisme chretien (1954)
Symboles fondamentaux de la science sacree (1962)
Formes traditionnelles et cycles cosmiques (1970)
Etudes sur l'hindouisme (1970)
Etudes sur la franc-maconnerie et le compagnonnage (1970)
Points de vue sur l'esoterisme islamique et taoiste (1973)

Recenzii (1)
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!
Cartea “Simboluri ale stiintei sacre” de Rene Guenon a apărut la editura Humanitas în seria de Religie si spiritualitate, se află în stare nouă, conține 560 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană