NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Sfantu Asteapta, de Raymond Queneau

Sfantu Asteapta

de Raymond Queneau

Sfantu Asteapta

Titlu:

Sfantu Asteapta

Domeniu: Beletristica » Colectia Cotidianul

Editura: Univers

Autor: Raymond Queneau

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 224

Anul apariţiei: 2006

19,00 RON

Raymond Queneau este scriitorul care a făcut trecerea în literatura franceză de la suprarealism la Noii Romancieri ­şi Oulipo, un grup de autori care îi include pe Italo Calvino, Georges Perec ­şi Harry Mathews. Opera sa de ficiţune, dar ş­i cărţile de critică ş­i teorie literară au contribuit semnificativ la conturarea literaturii franceze din ultimii ani. Născut în 1903 în Burgundia, a studiat limbile clasice, filosofia ş­i psihologia la Sorbona; şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii lucrând pentru Editura Gallimard. A făcut parte din Academia Goncourt, din College de Pataphysique ­şi din juriul Festivalului de Film de la Cannes. Queneau a intrat în atenţia publicului francez ca autor în 1959, cu romanul "Zazie în metrou", adaptat pentru cinematografie în 1960 de regizorul Louis Malle, unul dintre vârfurile mi­şcării cinematografice Nouvelle Vague. Matematica a fost una dintre cele mai importante surse de inspiraţie pentru scriitor, chiar dinainte de a înfiinţa, în 1960, Ouvroir de Litterature Potentielle (Oulipo), o grupare de scriitori ş­i matematicieni care produceau un tip de scriitură algoritmică. Queneau a scris peste 15 romane, dintre care cele mai cunoscute publicului român sunt "Zazie în metrou", "Suntem mereu prea buni cu femeile", "Florile albastre" ş­i faimoasele "Exerciţii de stil".

Romanul Sfântu' A­şteaptă (Saint-Glinglin), apărut în 1948, străluce­şte prin inventivitate lexicală ş­i prin schimbările imprevizibile ale registrului stilistic, cu un umor care trimite la Rabelais, purtând însă inconfundabila amprentă Queneau.

Colecţia Cotidianul.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Sfantu Asteapta” de Raymond Queneau a apărut la editura Univers în seria de Beletristica: Colectia Cotidianul, se află în stare nouă, conține 224 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Copyright © 2023 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană