NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Mansarda la Paris cu vedere spre moarte, de Matei Visniec

Mansarda la Paris cu vedere spre moarte

de Matei Visniec

Mansarda la Paris cu vedere spre moarte

Titlu:

Mansarda la Paris cu vedere spre moarte

Domeniu: Teatru si dramaturgie

Editura: Paralela 45

Autor: Matei Visniec

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 286

Anul apariţiei: 2006

24,00 RON

Volumul de teatru Mansardă la Paris cu vedere spre moarte pe care ni-l propune Matei Vişniec – ca o continuare a unui proiect editorial mai amplu, ce a debutat prin publicarea antologiei de versuri Oraşul cu un singur locuitor (Editura Paralela 45, 2004) – se înscrie pe linia deja clasicizată pe care autorul a trasat-o în dramaturgia românească contemporană. Aflat la limita dintre teatru de idei – parabolă – parodie – teatru politic, sau mai bine zis îmbinând în mod surprinzător cele patru formule estetice, dramaturgia lui Matei Vişniec impresionează prin consecvenţa cu care autorul îşi asumă – discret şi neconventional – dificila sarcină de a-l transforma pe spectatorul însuşi în martor şi, implicit, actor în propria-i piesă. E un joc deosebit de subtil pe care Matei Vişniec îl conduce cu supleţe şi eleganţă. Scriitorul se situează pe o poziţie deopotrivă ceremonioasă şi convenţională în raport cu faptul de viaţă evocat. Analizate în această lumină, piesele lui Matei Vişniec devin secvenţe din ceea ce s-ar putea numi o comedie a comportamentului uman în societate. Este o construcţie textuală, la nivelul cuvântului, o parodie a ritualului vieţii zilnice. Teatrul lui Matei Vişniec este de tip ofensiv, în ceea ce priveşte cucerirea publicului, printr-un mesaj, pe alocuri, imperativ.

Orbul cu telescopul: Pe scurt, suntem o asociaţie de depresivi, de anxioşi, de nefericiţi, de rătăcitori fără religie fixă, de atei debili, de apatici maladivi, de proşti cărora le lipseşte în mod vital tandreţea, de sceptici bornaţi, de complexaţi şi de handicapaţi afectiv... Deci, să urăm la mulţi ani Asociaţiei noastre. Domnule Cioran, vreţi să suflaţi dumneavoastră în lumânări?

Piesa care dă chiar titlul volumului – Mansardă la Paris cu vedere spre moarte – a avut premiera la Teatrul Naţional din Cluj, în regia lui Radu Afrim.

Piesele incluse în volum, scrise între 1995 şi 2005, sunt:

  • Mansardă la Paris cu vedere spre moarte
  • Richard al III-lea nu se mai face sau Scene din viaţa lui Meyerhold
  • Hotel Europa Complet
  • Paparazzi sau Cronica unui răsărit de soare avortat
Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Mansarda la Paris cu vedere spre moarte” de Matei Visniec a apărut la editura Paralela 45 în seria de Teatru si dramaturgie, se află în stare nouă, conține 286 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană