NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Locuirea intre proiect si decizie politica. Romania 1954-1966, de Miruna Stroe

Locuirea intre proiect si decizie politica. Romania 1954-1966

de Miruna Stroe

Locuirea intre proiect si decizie politica. Romania 1954-1966

Titlu:

Locuirea intre proiect si decizie politica. Romania 1954-1966

Domeniu: Arta

Editura: Simetria

Autor: Miruna Stroe

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 264

Anul apariţiei: 2015

Stoc epuizat

„Desi acest volum se apleaca asupra unui singur program de arhitectura, locuinta (poate cel mai putin spectaculos, dar sigur cel mai important ca volum si ca miza politica si sociala), mare parte din ceea ce ne descrie Miruna Stroe are valabilitate mult mai larga pentru arhitectura sub comunism. Aceasta pentru ca, dincolo de forme (planuri de locuinte, tipuri, materiale si tehnici, expresii, modalitati de compunere urbana...), autoarea si-a propus sa scrie o istorie a ratiunilor si oamenilor care au produs aceste forme: as putea spune une histoire raisonnée a proiectarii de locuinte. Ceea ce inseamna ca a fost nevoita sa patrunda atat in dedesubturile vietii institutelor de proiectare, singurele locuri in care se putea face arhitectura in acea perioada, cat si in culisele politice, singurele locuri unde se luau deciziile privitoare la modul in care urma sa locuim.” (extras din prefata, prof. dr. arh. Ana Maria Zahariade)

Locuirea între proiect şi decizie politică. România 1954-1966.

Miruna Stroe (n. 1979, Brasov) este arhitect licentiat, master in Spatiu sacru si arhitectura vernaculara, doctor in arhitectura din 2012. Activeaza ca lector universitar in cadrul Departamentului de Istoria & Teoria Arhitecturii si Conservarea Patrimoniului, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” din Bucuresti. Practica arhitectura in cadrul biroului Mood Factory si cerceteaza istoria recenta a arhitecturii, cu precadere a perioadei comuniste, precum si teme legate de memorie urbana.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!
Cartea “Locuirea intre proiect si decizie politica. Romania 1954-1966” de Miruna Stroe a apărut la editura Simetria în seria de Arta, se află în stare nouă, conține 264 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Biblia copiilor
Biblia copiilor
64,00 RON
49,00 RON
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană