NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Iluminismul rozicrucian, de Frances Yates

Iluminismul rozicrucian

de Frances Yates

Iluminismul rozicrucian

Titlu:

Iluminismul rozicrucian

Domeniu: Istorie

Editura: Humanitas

Autor: Frances Yates

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 288

Anul apariţiei: 1998

84,00 RON

Studiul eminentei cercetatoare britanice a epocii renascentiste reconstituie un curent de idei semnificativ, dar putin cunoscut, al gandirii europene. Faza intermediara intre Renastere si asa-numita revolutie stiintifica din secolul al XVII-lea, „iluminismul rozicrucian“ a contopit doua tendinte divergente: iluminarea spirituala si cunoasterea de tip intelectual. Frances Yates se concentreaza asupra perioadei de la inceputul veacului al XVII-lea, cand in Boemia au domnit, vreme de numai cateva luni, Frederic, Elector palatin, si sotia sa, fiica lui lacob I al Angliei. Cercetarea „Manifestelor rozicruciene“ o indreptateste pe autoare sa sustina ca acel scurt rastimp a fost o veritabila epoca de aur a hermetismului, in care traditia cabalista a Renasterii s-a combinat cu aceea a alchimiei.

Frances Yates - Iluminismul rozicrucian.

Traducere de Petru Cretia.

Apărută în cadrul remarcabilei colecții Istoria Ideilor.

Istoric reputat, Frances A. Yates (1899–1981) a fost unul dintre cei mai importanti specialisti in Renastere. In 1977 a primit titlul de Dame of the British Empire. A predat istoria Renasterii la Universitatea din Londra si a fost membra a mai multor societati si institute culturale (British Academy, Royal Society of Literature, Warburg Institute, Lady Margaret Hall).

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Iluminismul rozicrucian” de Frances Yates a apărut la editura Humanitas în seria de Istorie, se află în stare impecabilă, conține 288 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană