NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Faraonul Kheops si vrajitorii. Povestirile Egiptului antic

Faraonul Kheops si vrajitorii. Povestirile Egiptului antic

Faraonul Kheops si vrajitorii. Povestirile Egiptului antic

Titlu:

Faraonul Kheops si vrajitorii. Povestirile Egiptului antic

Domeniu: Religie si spiritualitate

Editura: Minerva

Autor: nespecificat

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 373

Anul apariţiei: 1977

24,00 RON

Folclorul egiptean, ca si acela al tuturor popoarelor, tainuia tezaure de basme populare. Ele se transmiteau oral si sunt pierdute pentru noi, in afara de acelea care au primit drept de cetate in literatura scrisa, atat cat s-a mai pastrat si din aceasta. Mostenite la voia intamplarii, dupa ce fusesera alese de scribi, se poate spune ca din aceste povestiri nu cunoastem decat o foarte mica parte, care provine dintr-o selectie adaptata la gustul unui public evoluat. Naratiunea datoreaza originii sale umile o limba simpla, un stil in care repetarile abunda. Se poate atribui unei elaborari secundare recursul la "povestirea-pretext" care incadreaza basmul, ii serveste ca introducere si concluzie sau uneste intre ele mai multe povestiri, in maniera celor O mie si una de nopti...

Ele sunt deosebit de interesante pentru amatorul de folclor autentic, care gaseste in basmele egiptene cele mai vechi versiuni ale povestirilor devenite mai tarziu clasice: Sindbad Marinarul, Ali-Baba si cei patruzeci de hoti, Iosif si femeia lui Putifar etc.

Faraonul Kheops si vrajitorii. Povestirile Egiptului antic.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Faraonul Kheops si vrajitorii. Povestirile Egiptului antic” a apărut la editura Minerva în seria de Religie si spiritualitate, se află în stare impecabilă, conține 373 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Pasarea Spin
Pasarea Spin
49,00 RON
32,00 RON

Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană