NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Ochi albastri, parul negru, de Marguerite Duras

Ochi albastri, parul negru

de Marguerite Duras

Ochi albastri, parul negru

Titlu:

Ochi albastri, parul negru

Domeniu: Beletristica » Colectia Cotidianul

Editura: Univers

Autor: Marguerite Duras

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 112

Anul apariţiei: 2006

19,00 RON

Cu puţin timp înainte de izbucnirea Primului Război Mondial, în 1914, s-a născut, în Indochina Franceză, Marguerite Duras, o artistă care a făcut istorie atât în literatură, cât ­şi în cinematografie. A publicat zeci de volume de romane ­şi nuvele, a scris numeroase scenarii de film, printre care „Hiroshima mon amour”, regizat de Alain Resnais ­şi nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu. La 18 ani, părăse­şte Indochina ­şi se mută in Franţa, unde studiază matematica, ­ştiinţele politice ­şi dreptul. Viaţa sa profesională a fost la fel de variată ca studiile sale: a fost secretar al Ministerului Coloniilor, membră a Rezistenţei Franceze, a lucrat ca jurnalist pentru revista Observateur. În 1943 îi apare primul roman: „Les impudent”. In 1950, volumul „Un barrage contre le Pacifique” este nominalizat la Premiul Goncourt, pe care totu­şi îl ratează din cauză că simpatiza cu Partidul Comunist. Romanul „Moderato cantabile” (1958) a fost ecranizat în regia lui Peter Brook, cu Jean-Paul Belmondo ­şi Jeanne Moreau, care a primit la Cannes premiul pentru cea mai bună actriţă. În 1984 prime­şte Premiul Goncourt pentru romanul „Amantul”.

În Ochi albaştri, părul negru (1986), un bărbat se indrăgoste­şte fără succes de un alt bărbat, dar viaţa îi scoate în cale o femeie cu care începe să trăiască în izolare. La originile acestei atracţii stă asemănarea între această femeie ­şi bărbatul care i se refuză personajului principal. Relaţia se desfăşoară în continuare ca un straniu ritual al atracţiei si respingerii.

Colecţia Cotidianul.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Ochi albastri, parul negru” de Marguerite Duras a apărut la editura Univers în seria de Beletristica: Colectia Cotidianul, se află în stare nouă, conține 112 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Copyright © 2023 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană