NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Casa de pe colina, de Cesare Pavese

Casa de pe colina

de Cesare Pavese

Casa de pe colina

Titlu:

Casa de pe colina

Domeniu: Beletristica » Colectia Cotidianul

Editura: Univers

Autor: Cesare Pavese

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 158

Anul apariţiei: 2007

19,00 RON

Casa de pe colina", cu o puternica tenta autobiografica, este povestea unui om haituit, refugiat din calea razboiului, debusolat, cautandu-se pe sine, dar, pe neasteptate, descoperindu-si o ramificatie biografica nebanuita, in persoana unui fiu necunoscut dintr-o fugara relatie de tinerete.

Despre autor

Cesare Pavese este unul dintre indiscutabilii autori de marca ai literaturii italiene de dupa razboi. Cartile prin care a rotunjit contributia Italiei la literatura de prima mana a Occidentului depun marturie pentru o sensibilitate plina de tensiune si un spirit de o luciditate necrutatoare. Biografia scriitorului torinez, fara sa justifice opera, arunca o lumina asupra „santierului de creatie" pe care nu l-a parasit pana in ultimul moment. Norberto Bobbio, Leone Ginzburg si Giulio Einaudi, editorul de mai tarziu al celor mai multe carti ale lui Pavese, sunt doar cativa dintre apropiatii scriitorului, cunoscuti in anii studentiei, cu care impartasea idei antifasciste in plin avant al extremei drepte. In 1935, pentru astfel de afinitati ilicite, Pavese a fost inchis si condamnat la domiciliu fortat in sudul Italiei. In acelasi an incepea celebrul jurnal, „Il mestiere di vivere: diario 1935-1950", document existential pentru intelegerea crezului aparte al acestui scriitor plin de nuante si paradoxuri. Imediat dupa incheierea razboiului s-a inrolat in randurile Partidului Comunist, ramanand, insa, un individ greu de convins de prescriptii doctrinare. A fost atras obsesiv de literatura americana, din care a tradus intens si despre care a scris nenumarate eseuri, dar in acelasi timp a ramas un legatar al estetismului forjat de D'Anunzzio si teoretizat de Croce.

Colecţia Cotidianul.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Casa de pe colina” de Cesare Pavese a apărut la editura Univers în seria de Beletristica: Colectia Cotidianul, se află în stare impecabilă, conține 158 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Copyright © 2022 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană