Vartejul (2 vol.), de James Clavell

Vartejul (2 vol.)

de James Clavell

Vartejul (2 vol.)

Titlu:

Vartejul (2 vol.)

Domeniu: Beletristica

Editura: Orizonturi

Autor: James Clavell

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 1660

Anul apariţiei: 1994

64,00 RON
56,00 RON
Vezi carte

Romanul Vârtejul descrie revolutia islamica din Iran, 1979, prezentand caderea monarhiei, ridicarea fundamentalistilor islamici condusi de ayatolahul Khomeini. Vârtejul prezintă o perioada de trei săptămani de fanatism, pasiune, sacrificiu de sine şi inimi zdrobite în Teheranul anului 1979. O echipă de piloţi este prinsă în mijlocul luptelor dintre revoluţionari si trupele internaţionale. Doi dintre ei au soţii de naţionalitate iraniană, femei pe care le iubesc mai presus de siguranţă sau politică.

La fel ca şi la celelalte romane ale sale, Clavell introduce intrigi foarte elaborate, cu multe personaje, care se împletesc cu măiestrie cu descrierile culturii iraniene.

Despre autor: James Clavell

James Clavell (10 oct. 1924 – 7 septembrie 1994) a fost deopotrivă un mare romancier, scenarist şi regizor de film. Cunoscut în principal pentru romanele sale cunoscute sub denumirea de “Saga Asiatică”, Clavell a fost autorul mai multor pelicule de success, incluzând “The Fly” (“Musca”), “The great Escape” şi To Sir with Love” (Domnului Profesor, cu dragoste, cu Sidney Poitier).

Fiul unui ofiţer în Marina Militară Britanică, Clavell s-a înrolat la 16 ani în Artileria Regală Britanică, pentru a continua tradiţia familiei şi a luptat împotriva japonezilor în Malaezia. Rănit şi capturat, a fost dus într-un lagăr de prizonieri din Insula Java Centrală, după care a fost mutat la închisoarea Changi, de lângă Singapore.

Romanele sale se remarcă printr-o atenţie scrupuloasă a detaliului în ceea ce priveşte diferenţele de cultură între cea occidentală şi cea asiatică. Romanele sale — Changi (King Rat, 1962), Tai-Pan (1966), Shogun (1978), Noble House (1980), Whirlwind (1986) — nu au părăsit palmaresurile de bestsellers timp de ani de zile, cunoscând numeroase reeditări şi traduceri în zeci de limbi, cu tiraje impresionante.

Vârtejul în ediţia de faţă se prezintă în două volume, de 1660 pagini. O carte absolut esenţială pentru orice bibliotecă respectabilă.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.

Cartea “Vartejul (2 vol.)” de James Clavell a apărut la editura Orizonturi în seria de Beletristica, se află în stare foarte bună, conține 1660 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană