NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Un veac de singuratate, de Gabriel Garcia Marquez

Un veac de singuratate

de Gabriel Garcia Marquez

Un veac de singuratate

Titlu:

Un veac de singuratate

Domeniu: Beletristica

Editura: RAO Books

Autor: Gabriel Garcia Marquez

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 368

Anul apariţiei: 2015

36,00 RON

Publicat pentru prima dată în 1967, romanul Un veac de singurătate a fost cel care l-a consacrat pe autorul său ca fiind unul dintre maeştrii narativei contemporane, aducându-i în 1982 Premiul Nobel pentru literatură. Reeditarea romanului, într-o ediţie pentru biblioteca dumneavoastră, reprezintă un eveniment literar de excepţie pe care vă sfătuim să nu-l pierdeţi. Nu există nici timp, nici spaţiu. Generaţii, fapte, personaje se amestecă între ele. O epocă se suprapune cu c ealaltă, visul se confundă cu realitatea, lucrurile evoluează, şi totuşi nimic nu pare a se schimba. Totul se petrece la limita dintre tragic şi comic, dintre viaţă şi moarte. O lume extravagantă, pe cât de indepărtată de a noastră, pe atât de familiară, cuprinsă într-un vârtej de repere care se regăsesc în toate amintirile, în toate istoriile marilor familii.

"In afara de faptul ca a scris o carte admirabila, Marquez a reusit sa se ia la intrecere, de la egal la egal cu realitatea insasi, sa incorporeze romanului tot ceea ce exista in comportamentul, memoria, fantezia sau cosmarurile oamenilor, sa faca din naratiune un obiect verbal care sa reflecte lumea asa cum este ea: multipla si oceanica." (Mario Vargas Llosa)

A plouat patru ani, unsprezece luni si doua zile. Au fost perioade in care picura numai, si toata lumea isi imbraca hainele de sarbatoare si lua un aer de convalescenta pentru a sarbatori inseninarea, insa foarte curand se obisnuira sa nu mai vada in aceste pauze decat semnele unei nemiloase recrudescente.

Cerul se deserta in vijelii pustiitoare, si dinspre miazanoapte se napusteau uraganele care smulsera acoperisuri, daramara ziduri si dezradacinara ultimele trunchiuri ale plantatiei. La fel ca odinioara in cursul acestor zile, calamitatea insasi avea sa sugereze mijloacele de aparare impotriva plictiselii. Aureliano al Doilea s-a numarat printre aceia care au facut tot ce s-a putut pentru a nu se lasa biruiti de inactivitate.

Intr-o dimineata, trezindu-se, Ursula simti ca se sfarseste intr-un fel de lesin apatic, si ceru sa fie adus parintele Antonio Isabel, daca era nevoie pe targa, cand Santa Sofia de la PIedad descoperi ca are spatele pavat cu lipitori. Le dezlipira una dupa alta, frigandu-le cu carbuni, cu putin inainte de a-i fi supt tot sangele.

Au fost nevoiti sa sape canale pentru a evacua apa din casa si a scapa de broaste si de melci, si astfel, dupe ce se zvantau podelele sa poata scoate caramizile puse sub picioarele paturilor si sa umble din nou in pantofi.

Prins cu nenumaratele mici reparatii care-i retineau toata atentia, Aureliano Buendia nici nu realiza ca incepuse sa imbatraneasca, pana in seara cand, privind apusul timpuriu al soarelui dintr-un balansoar, isi dadu seama ca se gandeste fara sa freamate la Petra Cotes.

Nu ar fi avut nimic impotriva sa se intoarca la dragostea searbada a Fernandei, a carei frumusete devenise mai calma odata cu maturitatea, insa ploaia il tinuse la adapost de orice pornire patimasa si-i insuflase seninatatea spongioasa a lipsei de pofte.

Gabriel Garcia Marquez - Un veac de singuratate.

Despre autor

Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1982, scriitorul columbian Gabriel García Márquez s-a născut în 1927, în Aracataca, fiind cel mai cunoscut scriitor sud-american al secolului XX, devenind pe plan mondial părintele realismului magic.

"... Am început să scriu din întâmplare, poate numai pentru a-i demonstra unui prieten că generaţia mea era capabilă să producă scriitori; apoi am căzut în capcana de a scrie mai departe din plăcere, iar mai târziu, în altă capcană, şi anume, că nimic nu-mi plăcea mai mult pe lume decât să scriu."
Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Un veac de singuratate” de Gabriel Garcia Marquez a apărut la editura RAO Books în seria de Beletristica, se află în stare nouă, conține 368 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Pasarea Spin
Pasarea Spin
49,00 RON
32,00 RON

Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană