NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Sensuri metafizice ale crucii, de Anca Manolescu, Andrei Plesu, Horia-Roman Patapievici, Gabriel Liiceanu

Sensuri metafizice ale crucii

de Anca Manolescu, Andrei Plesu, Horia-Roman Patapievici, Gabriel Liiceanu

Sensuri metafizice ale crucii

Titlu:

Sensuri metafizice ale crucii

Domeniu: Filosofie

Editura: Humanitas

Autor: Anca Manolescu, Andrei Plesu, Horia-Roman Patapievici, Gabriel Liiceanu

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 264

Anul apariţiei: 2007

49,00 RON

În ianuarie 2002 am simțit nevoia să recuperăm o experiență de tinerețe: să ne întâlnim cu regularitate în jurul unui text... Cu gândul la dezbaterea noastră de o viață, am propus o carte a lui Rene Guénon. El se ocupa, din unghi „tradițional”, de problematica religiei, dar o făcea cu instrumentarul intelectului, situându-se, de fapt, într-o perspectiva „metafizică”. Esoterismul guénonian n-are stilul mistagogiilor nebuloase; sibilinicul e ambalat în geometrii carteziene. Mi s-a părut, deci, o nadă convenabilă, iar Gabriel a acceptat prompt – pentru a câta oară? – provocarea mea. L-am invitat pe Horia Patapievici să ni se alăture. Din punctul meu de vedere, el era un mediator ideal, căci îmbina apetența pentru sacru cu o minte antrenată în atelierele științelor exacte. În sfârșit, grupului astfel constituit i s-a adăugat Anca Manolescu. Întâlnirile celor patru s-au întins pe intervalul a cinci luni. Într-un fel, a fost un eșec: n-am reușit să ducem până la capăt lectura comentată a lucrării lui Guénon, iar pozițiile de front ale participanților au rămas neschimbate. Prieteniile se îmbogățesc însă din eșecuri la fel de mult ca și din reușite. Biografia noastră comună și-a mai adăugat un capitol, pe care îl împărtășim cititorilor, pentru a-i invita, ca și altă dată, să participe la căutările noastre. În contextul eternei „tranziții” românești, cu urgențele și împestrițarea ei, dezbaterea noastră va suna exotic. Asta și vrem: să aducem în peisaj un igienic moment de inactualitate, o rectificare atemporală a imediatului. (Andrei Pleșu)

Anca Manolescu, Andrei Pleşu, Horia-Roman Patapievici, Gabriel Liiceanu - Sensuri metafizice ale crucii.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Sensuri metafizice ale crucii” de Anca Manolescu, Andrei Plesu, Horia-Roman Patapievici, Gabriel Liiceanu a apărut la editura Humanitas în seria de Filosofie, se află în stare nouă, conține 264 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană