NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Scrisori, insemnari, cugetari, de Giacomo Leopardi

Scrisori, insemnari, cugetari

de Giacomo Leopardi

Scrisori, insemnari, cugetari

Titlu:

Scrisori, insemnari, cugetari

Domeniu: Filosofie

Editura: Univers

Autor: Giacomo Leopardi

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 385

Anul apariţiei: 1974

32,00 RON

Giacomo Leopardi - Scrisori, însemnări, cugetări.

Un volum consistent, în format mai mare, o colecţie vastă de însemnări, cugetări şi scrisori ce esenţializează creaţia filosofică a lui Giacomo Leopardi. Leopardi a reprezentat culmea liricii italiene din perioada iluminismului şi romantismului, iar volumul de faţă alcătuieşte o mărturie dintre cele mai complete şi autentice asupra spiritualităţii unei epoci şi a unui creator.

Nimic nu demonstreaza mai mult maretia si puterea intelectului uman, inaltimea si nobletea omului, decat putinta lui de a cunoaste, a intelege pe de-a-ntregul si a simti intens propria lui micime. Atunci cand, considerand pluralitatea lumilor, el se simte o particica infima a unei planete care este o foarte mica parte din infinitele sisteme ce alcatuiesc lumea, iar in aceasta meditatie el se uimeste de propria-i micime si, traind-o profund si privind-o cu atentie, aproape ca se confunda cu neantul si se pierde pe sine in cugetarea despre imensitatea universului si ramane ca ratacit in vastitatea de neinteles a existentei, atunci prin acest act si cu acest gand el da cea mai inalta dovada posibila a nobletii sale, a fortei si a imensei capacitati a mintii lui, care, ferecata intr-o atat de marunta si neinsemnata fiinta a putut sa ajunga la cunoasterea si intelegerea unor lucruri cu mult superioare naturii ei si poate sa cuprinda si sa stapaneasca cu mintea insasi aceasta nemarginire a existentei si a lucrurilor.

Cuprins:

 • Scrisori
 • Caiete de însemnări (Zibaldone)
  1. Artă şi literatură
  2. Problema limbii
  3. Adevăr şi cunoaştere
  4. Natură şi raţiune
  5. Teoria plăcerii
  6. Manual de filozofie practică
  7. Din istoria şi filozofia civilizaţiei
  8. Despre firea oamenilor
 • O sută unsprezece cugetări
Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Scrisori, insemnari, cugetari” de Giacomo Leopardi a apărut la editura Univers în seria de Filosofie, se află în stare foarte bună, conține 385 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Pasarea Spin
Pasarea Spin
49,00 RON
32,00 RON

Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană