NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Romanul adolescentului miop, de Mircea Eliade

Romanul adolescentului miop

de Mircea Eliade

Romanul adolescentului miop

Titlu:

Romanul adolescentului miop

Domeniu: Beletristica » Autori romani

Editura: Muzeul Literaturii Române

Autor: Mircea Eliade

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 238

Anul apariţiei: 1988

14,00 RON

Rămas vreme de aproape şase decenii în manuscris, primul roman al lui Mircea Eliade, Romanul adolescentului miop, a constituit la apariţie o adevărată revelaţie pentru publicul românesc. La sfârşitul anilor '80, iubitorii literaturii sale descopereau astfel un cu totul alt scriitor decât cel cu care se obişnuiseră până atunci. Şi totuşi, romanul acesta de prima tinereţe, scris ca un jurnal, ba chiar având la bază un jurnal, pare să-i fi pecetluit autorului destinul de prozator. În capitolele sale se dezvăluie într-adevăr sorgintea confesivă a multora din scrierile sale literare de mai târziu: „Viata se vieţuieşte înainte, iar eu scriu ceea ce a vieţuit“, notează undeva eroul romanului, tânăr licean care-şi propune să scrie o cronică a adolescenţei cum nu s-a mai scris. Şi, lăsându-se purtat de meandrele cotidianului, îmbătat de puterea pe care i-o conferă transcrierea imediată a acestora, Eliade face într-adevăr un portret autentic al adolescenţei, alcătuit din jocul prieteniilor şi al iubirilor, din frământările şi aspiraţiile caracteristice vârstei, din urmărirea încordată a făgăduielilor viitorului, din privirea necruţătoare aruncată lumii adulţilor.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Romanul adolescentului miop” de Mircea Eliade a apărut la editura Muzeul Literaturii Române în seria de Beletristica: Autori romani, se află în stare foarte bună, conține 238 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Copyright © 2022 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană