NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Balanta, de Ion Baiesu

Balanta

de Ion Baiesu

Balanta

Titlu:

Balanta

Domeniu: Beletristica » Autori romani

Editura: Minerva

Autor: Ion Baiesu

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 246

Anul apariţiei: 1990

19,00 RON

"...Trebuie să fac un proiect de scenariu pentru Casa de Filme 1, dupa nuvela Chitimia, pentru regizorul Dan Piţa, dar n-am chef. Aseară, la premieră, am auzit că ultimul meu film, care e gata, a ieşit slab. N-a rămas mai nimic din scenariu, l-au modificat fără să mă mai întrebe, inclusiv titlul. A rămas cam ce rămâne dintr-un cal mort, adica scheletul. În toată cariera mea de scenarist n-am avut noroc decât de regizori mediocri (cu câteva excepţii). Sunt de vină că nu m-au interesat decât banii, n-am avut niciodată încredere în film, mi s-a părut minor ca artă. De când am video, de un an, am văzut foarte multe filme. Majoritatea covârşitoare sunt comerciale, distractive. Rar câte un strop de artă. Acum câteva săptămâni m-a sunat Lucian Pintilie, care mi-a cerut să nu dau nimănui Balanţa pentru film. „Numai eu ştiu să-l fac. Îţi garantez marele premiu la Cannes.“ Dar cine-i aprobă să facă un astfel de film?!" – Ion Băieşu (din „Jurnalul“ autorului)

"Vreme de aproape doua ore, Securitatea a ascultat Rigoletto căutând printre ariile lui Cotrubas mesagii pentru Paul Goma. Călătorii se coceau în avion, fără aer condiţionat, Securitatea lăcrăma împreună cu bătrânul cocoşat, eu citeam din Băieşu.

Trăiam frenetic o scenă „theatre dans le theatre“! Băieşu ieşise din carte şi se instalase cu o superbie băşcălioasă în aeroport, iar eu începusem deja să-l pun în scenă (...).

A doua zi i-am telefonat lui Guta şi i-am spus că Balanţa e o carte excepţională, de tip foileton, un formidabil roman popular, ca să nu ia termenul „popular“ în sens peiorativ, ca şi Mizerabilii etc. etc.,... („Fii serios, bătrâne, ce, sunt tâmpit s-o iau peiorativ?“) şi că va fi primul film pe care-l voi face.

Ceea ce am şi făcut." - Lucian Pintilie, 1994.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Balanta” de Ion Baiesu a apărut la editura Minerva în seria de Beletristica: Autori romani, se află în stare foarte bună, conține 246 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Copyright © 2023 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană