NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Psihologia multimilor, de Gustave Le Bon

Psihologia multimilor

de Gustave Le Bon

Psihologia multimilor

Titlu:

Psihologia multimilor

Domeniu: Stiinta » Stiinte sociale

Editura: Antet XX Press

Autor: Gustave Le Bon

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 112

Anul apariţiei: 2007

19,00 RON

Psihologia maselor este o carte de importanţă colosală, a cărei lectură este destinată nu doar sociologilor şi psihologilor, ci oricărei persoane interesate de mecanismele psihologiei mulţimilor. În cuvintele fondatorului psihologiei politice:

"Ansamblul de caracteristici comune impuse de mediu şi ereditate tuturor indivizilor unui popor constituie sufletul acelui popor. Fiind de origine ancestrală, aceste caracteristici sunt extrem de stabile. Dar atunci când, ca urmare a unor diferite influenţe, un anumit număr de oameni se găsesc pentru moment laolaltă, observaţia arată că la caracteristicile lor ancestrale se adaugă o serie de caracteristici noi, câteodată foarte diferite de acelea ale rasei. Ansamblul acestora constituie un suflet colectiv plin de forţă, dar temporar.

Dintotdeauna masele au jucat în istorie un rol important, dar niciodată atât de considerabil ca în zilele noastre. Acţiunea inconştientă a maselor, substituită acţiunii conştiente a individului reprezintă o trăsătură caracteristică a istoriei contemporane."

Civilizaţiile au fost create şi îndrumate de către o mică aristocraţie intelectuală, niciodată de către mase. Acestea din urmă nu au forţă decât pentru a distruge, iar dominaţia lor reprezintă întotdeauna dezordine.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Psihologia multimilor” de Gustave Le Bon a apărut la editura Antet XX Press în seria de Stiinta: Stiinte sociale, se află în stare nouă, conține 112 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2023 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană