NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Preria (2 vol.), de James Fenimore Cooper

Preria (2 vol.)

de James Fenimore Cooper

Preria (2 vol.)

Titlu:

Preria (2 vol.)

Domeniu: Beletristica » Aventura

Editura: Minerva

Autor: James Fenimore Cooper

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 500

Anul apariţiei: 1975

24,00 RON

Aventurile lui Ochi-de-Soim este o serie de cinci romane care au ca eroi pe temerarii colonisti albi si indienii cu suflet nobil, care lupta pentru supravietuire.

Cine este Ochi-de-soim ? Numele lui este Nathaniel Bumppo, un orfan european, crescut de indienii delaware, caruia dusmanii si prietenii i-au dat multe supranume: Vanatorul de cerbi, Calauza, Ochi-de-soim, Carabina Lunga...

Respectat de triburile de indieni, delawari, irokezi sau huroni, admirat sau detestat de colonisti si de militari, Ochi-de-Soim ne conduce intr-un vartej de aventuri prin prerie, munti salbatici si paduri intunecate in regiunea salbatica a Marilor Lacuri.

In Preria sunt puse fata in fata, pe de o parte, doua triburi de indieni, Sioux si Pawnee, ce se lupta pentru controlul teritoriului si pe de alta parte doua grupuri de calatori europeni.

Este ultimul roman in care apare Nathaniel Bumpo (Ochi-de-Soim), departe de zilele in care era "Vanatorul de caprioare", ajuns la varsta de 80 de ani, dar totusi, puternic ca un urs batran, respectat de colonisti si de indieni, deopotriva.

In romanul Preeria, James Fenimore Cooper deplange distrugerea zonelor salbatice ale Americii in urma actiunii colonistilor.

James Fenimore Cooper este considerat primul romancier american si a devenit celebru în toata lumea datorita ciclului Aventurile lui Ochi-de-soim, compus din Pionierii (aparut în 1823), Ultimul mohican (1826), Preria (1827), Calauza (1840) si Vânatorul de cerbi (1841).

Desi Pionierii este primul roman scris de Cooper în care apare personajul Natty Bumppo, seria Aventurile lui Ochi-de-soim se citeste cel mai bine în ordinea cronologica a întâmplarilor, începând cu Vânatorul de cerbi, a carui actiune are loc în 1747, continuând cu Ultimul Mohican, ce povesteste întâmplari din 1757, apoi Calauza, care îsi plaseaza eroii în 1759, Pionierii – 1953, si Preria, ultima carte din ciclu, care-si aduce eroii pâna în primii ani ai secolului al XIX-lea.

Personajul central al tuturor romanelor, Ochi de soim, este prototipul romantat al colonistului alb ce traieste la frontiera dintre „lumea civilizata“ si teritoriile „salbatice“, înca ocupate de „pieile rosii”.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Preria (2 vol.)” de James Fenimore Cooper a apărut la editura Minerva în seria de Beletristica: Aventura, se află în stare foarte bună, conține 500 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană