NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Piatra filosofala, de Marguerite Yourcenar

Piatra filosofala

de Marguerite Yourcenar

Piatra filosofala

Titlu:

Piatra filosofala

Domeniu: Beletristica » Colectia Cotidianul

Editura: Univers

Autor: Marguerite Yourcenar

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 304

Anul apariţiei: 2006

29,00 RON

In 1980, intra in randurile membrilor Academiei Franceze pentru prima data in istorie, o femeie. Numele ei adevarat este Marguerite de Crayencour, dar ea va ramane in istoria literaturii universale ca Marguerite Yourcenar. Nascuta in 8 iunie 1903 la Bruxelles, si orfana de mama de la nastere, Marguerite este crescuta de tatal sau care ii va fi pedagog, prieten si confident. El a ajutat-o sa aleaga pseudonimul „Yourcenar”, anagrama numei lor de familie. Tot el i-a finantat in 1921 publicarea primei carti, „Gradina himerelor”, un poem-dialog despre legenda lui Icar. Dar Yourcenar intra cu adevarat in literatura odata cu publicarea romanului „Alexis sau tratat despre lupta zadarnica” (1929). Dupa moartea tatalui sau, in acelasi an, Marguerite incepe sa-si traiasca partea cea mai plina a vietii. Iubeste, scrie (fara sa evite subiectele fierbinti ca fascismul italian) si cutreiera Europa de la un capat la altul. In 1951 scrie „Memoriile imparatului Hadrian”, carte care va avea un neasteptat succes international.

„L’ouvre au noir” (1968), tradusa la noi ca „Piatra filosofala”, a primit premiul „Femina”, unul dintre cele mai prestigioase premii literare frantuzetti. „Piatra filosofala” spune povestea lui Zenon Ligre, medic, filosof, alchimist renascentist, cu trasaturi asemanatoare lui Giordano Bruno. Scrierile lui Yourcenar valorifica si sondeaza istoria si mitologia, iar personajele sale sunt esentialmente eroi masculini, cautatori ai adevarului si liberi prin excelenta.

Colecţia Cotidianul.

Recenzii (1)
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Piatra filosofala” de Marguerite Yourcenar a apărut la editura Univers în seria de Beletristica: Colectia Cotidianul, se află în stare nouă, conține 304 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2023 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană