NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Alice in Tara Minunilor. Alice in Tara din Oglinda, de Lewis Carroll

Alice in Tara Minunilor. Alice in Tara din Oglinda

de Lewis Carroll

Alice in Tara Minunilor. Alice in Tara din Oglinda

Titlu:

Alice in Tara Minunilor. Alice in Tara din Oglinda

Domeniu: Beletristica » Colectia Cotidianul

Editura: Univers

Autor: Lewis Carroll

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 220

Anul apariţiei: 2007

19,00 RON

Legenda spune că, pe 4 iulie 1862, trei fetiţe se aflau într-o barcă pe Tamisa în compania a doi domni care vâsleau de la Oxford la Gosdstow pentru a ieşi la un picnic. Micuţa Alice Liddell, în vârstă de 10 ani, l-a rugat pe reverendul Charles Dodgson să le spună ei şi surorilor ei, Edith şi Lorina, o poveste. Dodgson a început să le depene istoria unei fetiţe plictisite pe nume Alice, care a avut parte de tot soiul de aventuri ciudate după ce a urmărit un iepure.

Fetiţele au fost încântate de poveste, Alice rugându-l pe Charles Dodgson să o scrie. El s-a prezentat în faţa micuţei cu manuscrisul în noiembrie 1864.

Potrivit jurnalului lui Dodgson, în aprilie 1863 el a cerut o opinie prietenului său, scriitorul George Macdonald, care a supus povestea încă neterminată judecăţii copiilor săi. Pentru că aceştia au fost încântaţi peste măsură, Macdonald l-a încurajat pe Charles Dodgson să o publice. În 1865, cartea a apărut cu titlul Aventurile lui Alice în Ţara Minunilor sub pseudonimul Lewis Carroll, cu ilustraţii de John Tenniel. Primele 2.000 de cărţi au fost distruse pentru că Tenniel a avut obiecţii asupra calităţii tiparului. În prezent există doar 23 de cărţi din acea prima tranşă aflate în colecţii private sau în biblioteci importante cum este Harry Ransom Humanities Research Center. Una dintre cele 23 de cărţi din ediţia princeps s-a vândut în 1998 la licitaţie cu 1,5 milioane de dolari.

În 1866 a apărut o nouă ediţie. Cartea s-a epuizat imediat, creând senzaţie în presă şi în societatea engleză, fiind iubită deopotrivă de copii şi de adulţi. Printre primii cititori care s-au declarat iubitori fanatici ai cărţii se aflau la vremea respectivă tânărul Oscar Wilde şi regina Victoria. De atunci, povestea micuţei Alice şi a aventurilor ei este publicată neîncetat. A fost tradusă în 125 de limbi, inclusiv în esperanto şi în latină.

În 1865 apărea prima ediţie americană a cărţii. Pentru că americanii au preferat să publice o ediţie piratată, Charles Dodgson nu a văzut niciun cent din drepturile de autor. În 1871, Dodgson întâlnea la Londra o altă Alice, Alice Raikes, care a stat se pare la baza celei de a doua cărţi, Alice în Ţara din Oglindă, care s-a vândut ca pâinea caldă. Lewis Carroll a continuat seria Alice cu o variantă pentru copiii de grădiniţă, Nursery Alice. În 1908, cartea a ajuns şi la copiii din Japonia.

Colecţia Cotidianul.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Alice in Tara Minunilor. Alice in Tara din Oglinda” de Lewis Carroll a apărut la editura Univers în seria de Beletristica: Colectia Cotidianul, se află în stare nouă, conține 220 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2023 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană