NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Originea Speciilor, de Charles Darwin

Originea Speciilor

de Charles Darwin

Originea Speciilor

Titlu:

Originea Speciilor

Domeniu: Stiinta

Editura: Herald

Autor: Charles Darwin

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 528

Anul apariţiei: 2007

84,00 RON

O carte absolut esenţială, ce a împărţit în două istoria ştiinţei. Un volum rar, demult epuizat din librării.

In data de 27 decembrie 1831, tanarul naturalist Charles Darwin parasea portul Plymouth la bordul corabiei Beagle. In urmatorii cinci ani, Darwin a cercetat plante si animale de pe cuprinsul lumii, adunand o serie de dovezi ce vor culmina intr-una dintre cele mai mari descoperiri din istoria omenirii: teoria evolutiei prin selectie naturala.

In cartea Originea speciilor, aparuta dupa 28 de ani, in 1859, Darwin prezinta descoperirea sa epocala, care avea sa schimbe pentru totdeauna felul in care oamenii se vad pe ei insisi si lumea in care traiesc. Aici, el demonstreaza intr-un mod convingator realitatea evolutiei, si anume faptul ca nu este posibil ca animalele si plantele existente sa fi aparut in mod separat, ci trebuie sa se fi transformat cu incetul din stramosi comuni. Cel mai important element din carte este acela ca explica in detaliu mecanismul care duce la o astfel de transformare: selectia naturala – ideea care a dat pentru prima data inteligibilitate stiintifica evolutiei ca fenomen.

Fiind una dintre putinele opere stiintifice paradigmatice accesibile publicului larg, Originea speciilor nu numai ca a lansat stiinta biologiei moderne, ci totodata a influentat practic intreaga gandire literara, filosofica si religioasa.

Īn legătură cu apariţia vieţii şi a fiinţelor pe Terra există, la ora actuală trei teorii: teoria creaţionistă (teza că viaţa a fost creată de o fiinţă supranaturală), teoria evoluţionistă (teza că viaţa este rezultatul evoluţiei materiei) şi teoria paleoastronautică (teza că viaţa a fost adusă pe Pămānt de fiinţe extraterestre).

Cu Originea speciilor, Darwin nu edifică teoria evoluţionistă, ci o pune pe bazele principiului selecţiei naturale. Punctul de pornire este, pe linie metodologică, reevaluarea raportului dintre axiomatică şi ipotetică īn evoluţia de la teologie la ştiinţele naturii.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Originea Speciilor” de Charles Darwin a apărut la editura Herald în seria de Stiinta, se află în stare nouă, conține 528 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană