NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Cartea cu himere

Cartea cu himere

Cartea cu himere

Titlu:

Cartea cu himere

Domeniu: Beletristica » Colectia Cotidianul

Editura: Univers

Autor: nespecificat

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 397

Anul apariţiei: 2008

24,00 RON

Oricine se gândeşte măcar o clipă la ce e dincolo va găsi în literatura fantastică o sumedenie de răspunsuri tulburătoare. Pentru că această preocupare a stat şi în faţa marilor scriitori, de la Voltaire la Cortazar, prin Edgar Allan Poe sau E.T.A. Hoffmann, şi până la Jerome K. Jerome şi Ray Bradbury.

Şi ei s-au întrebat dacă lumea aparenţelor nu ascunde o altă lume, în care regulile sunt schimbate, în care oglinzile devin trecători, chepenguri pentru un alt tărâm, dacă poţiunile magice te pot transporta nu numai în altă realitate, ci şi în altă viaţă, dacă nişte formule secrete nu-ţi pot reda înapoi tinereţea, dacă iubirea poate trece dincolo de mormânt, dacă viaţa veşnică nu poate fi obţinută altfel decât prin promisiunile religiilor.

Da, marii scriitori au lăsat imaginaţia şi talentul să zburde la hotarele irealului şi să se întoarcă de acolo cu mărturii şocante sau măcar neliniştitoare, aşezate în pagini nemuritoare.

Magia ascunsă a lucrurilor, miraculosul, supranaturalul sunt provocări pe care literatura le-a primit de la începuturile ei şi le va primi până când ultimul scriitor va scrie ultima carte. Este ceea ce vedem doar ceea ce vedem? Nu e, oare, banal să ne lăsăm convinşi că lumea este o construcţie în care timpul merge înainte şi dimensiunile sunt numai trei?

În antologia Cartea cu himere veţi găsi fragmente literare de referinţă ale unor scriitori de referinţă care au făcut literatură fantastică. Sigur că există mii de cărţi cu teme supranaturale, cu case bântuite de stafii, cu făpturi inventate şi apocalipse de tot felul. Dar, adesea, cărţi din această categorie se aşază sub un prag literar acceptabil. Au şi ele publicul lor, e adevărat. Ceea ce face antologia noastră, însă, este să pună laolaltă repere ale literaturii fantastice, jaloane şi exemple strălucitoare pentru acest gen.

Mari scriitori care au inventat lumi de hârtie şi locuitori de hârtie. Deschideţi cu grijă cartea de săptămâna viitoare, s-ar putea revărsa din ea imagini pe care nu le-aţi mai văzut. Sau s-ar putea să se deschidă o fantă prin care să plecaţi în călătorii inimaginabile. Şi ca să nu vă rătăciţi, ţineţi-vă bine de Cartea cu himere!

Colecţia Cotidianul.

Recenzii (1)
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Cartea cu himere” a apărut la editura Univers în seria de Beletristica: Colectia Cotidianul, se află în stare nouă, conține 397 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană