NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Insemnarile unui nebun. Nasul. Mantaua, de Nikolai Gogol

Insemnarile unui nebun. Nasul. Mantaua

de Nikolai Gogol

Insemnarile unui nebun. Nasul. Mantaua

Titlu:

Insemnarile unui nebun. Nasul. Mantaua

Domeniu: Beletristica

Editura: Art

Autor: Nikolai Gogol

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 176

Anul apariţiei: 2007

29,00 RON

Ce poate fi mai nebunesc decât, trezindu-te într-o dimineaţă, să constaţi cu uimire, aşa cum i se întâmplă lui Kovaliov, absenţa propriului nas? Zadarnic încearcă el să-l prindă şi să-l reaşeze în locul cuvenit, nasul nu mai vrea şi pace... Este o farsă? Este vrăjit eroul de către Podtochina? Sau... totul rămâne doar un vis? Spre această dezlegare se pare că ne conduce şi titlul povestirii - în limba rusă, Nos nu este altceva decât scrierea inversă a cuvântului son, „vis". Astfel, mergând pe linia Rabelais-Sterne, Gogol foloseşte „pierderea nasului" ca simbol pentru reprezentarea complexului castrării - lui Kovaliov fiindu-i ameninţate atât poziţia socială, cât şi succesul la femei.

Nici Akakii Akakievici nu este un personaj mai puţin straniu. Întâmplarea prin care trece el îi determină metamorfoza de la un individ şters, introvertit, la unul a cărui stimă de sine se îmbunătăţeşte radical odată cu schimbarea hainei. Scrisă urmând tradiţia filosofilor stoici, povestirea va avea un final simbolic-moralizator - boala şi moartea eroului fiind consecinţa dispariţiei greu-recuperabilei haine.

Nikolai Gogol - Însemnările unui nebun. Nașul. Mantaua.

Ediție cartonată.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Insemnarile unui nebun. Nasul. Mantaua” de Nikolai Gogol a apărut la editura Art în seria de Beletristica, se află în stare nouă, conține 176 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Pasarea Spin
Pasarea Spin
49,00 RON
32,00 RON

Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană