NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Ideologia nationalista si "problema evreiasca" in Romania anilor '30, de Leon Volovici

Ideologia nationalista si "problema evreiasca" in Romania anilor '30

de Leon Volovici

Ideologia nationalista si "problema evreiasca" in Romania anilor '30

Titlu:

Ideologia nationalista si "problema evreiasca" in Romania anilor '30

Domeniu: Istorie

Editura: Humanitas

Autor: Leon Volovici

Starea cărții: Ca nouă

Nr. pagini: 256

Anul apariţiei: 1995

39,00 RON

Datorita tabuizarii subiectului dupa 1948, ca si, in genere, a istoriei moderne a comunitatii evreiesti din Romania (cum s-a intamplat, de altfel, in tot estul Europei), miscarea de idei din Romania a fost aproape total lipsita de o examinare lucida si responsabila a problemei antisemitismului. Vointa de a o face acum, in noile imprejurari, fara complexe si fara teama de a afecta „imaginea Romaniei“, mi se pare o proba a unui climat intelectual normal si a unei culturi mature. Reflectata in oglinda temei de fata – evolutia ideilor antisemite –, imaginea poate fi „neavantajoasa“, poate provoca reflectii amare sau descurajante. Dar imaginea unei culturi, ca si a unei mari personalitati, este rezultanta a nenumarate „oglinzi“ si ea va fi cu atat mai convingatoare cu cat va fi mai complexa si mai adevarata. (Leon Volovici)

Leon Volovici - Ideologia nationalista si "problema evreiasca" in Romania anilor '30. Eseu despre antisemitismul intelectual in Romania anilor '30.

Editia I (si singura aparuta).

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Ideologia nationalista si "problema evreiasca" in Romania anilor '30” de Leon Volovici a apărut la editura Humanitas în seria de Istorie, se află în stare ca nouă, conține 256 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Copyright © 2023 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană