Fundatia si Pamantul, de Isaac Asimov

Fundatia si Pamantul

de Isaac Asimov

Fundatia si Pamantul

Titlu:

Fundatia si Pamantul

Domeniu: Beletristica » Science Fiction

Editura: Nemira

Autor: Isaac Asimov

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 446

Anul apariţiei: 1994

49,00 RON
Vezi carte

Fundatiile lui Isaac Asimov nu mai au nevoie de nici o recomandare pentru iubitorii de SF.

Fundatia si Pamantul este una dintre aceste capodopere ale literaturii de fictiune pe care colectia Nautilus o ofera cu bucurie cititorilor.

In propria noastra galaxie a evoluat doar o singura specie de inteligenta destul de substantiala pentru a dezvolta o societate tehnologica, dar ce stim despre alte galaxii? Este posibil ca a noastra sa fie atipica. S-ar putea ca in alte galaxii poate chiar in toate sa existe multe specii inteligente aflate in competitie, toate fiind incomprehensibile pentru noi. Poate ca ele sunt preocupate de concurenta permanenta, dar ce-ar fi daca, intr-una dintre galaxiile acelea, o specie ar obtine superioritatea asupra celorlalte si apoi ar dispune de timp suficient pentru a analiza posibilitatea explorarii altor galaxii?

- Din punct de vedere hiperspatial, galaxia nu-i decat un punct la fel ca intregul Univers. Oamenii n-au vizitat vreo alta galaxie si, din cate stim, nici o specie inteligenta din alta galaxie nu ne-a vizitat vreodata, dar este posibil ca situatia aceasta sa ia sfarsit intr-o buna zi. Iar daca invadatorii isi vor face aparitia, este sigur ca ei vor gasi modalitati de a-i asmuti pe oameni unii impotriva altora. De atata timp ne luptam numai intre noi, incat ne-am obisnuit cu asemenea conflicte intestine. Un invadator care ne va gasi divizati ne va domina pe toti, sau ne va distruge pe toti. Singura apararea reala este sa punem la punct Galaxia, care nu poate fi asmutita impotriva siesi si care poate raspunde cu putere maxima unor invadatori.
- Tabloul pe care-l zugravesti este inspaimantator, spuse Bliss. Vom avea timp sa construim Galaxia?
Trevize ridica ochii, parca straduindu-se sa patrunda prin stratul gros de roca selenara ce-l despartea de suprafata satelitului si de cosmos, incercand sa se sileasca sa vada galaxiile acelea foarte indepartate care se deplasau lent prin intinderi spatiale inimaginabil de vaste.
- Din cate stim, raspunse el, in toata istoria omenirii nu am venit in contact cu nici o alta forma de inteligenta. Este suficient ca situatia aceasta sa continue doar cateva secole, poate mai putin de o zecime de miime din timpul de cand civilizatia exista deja, si ne vom gasi in siguranta. La urma urmelor si aici Trevize simti un brusc fior de neliniste, pe care se sili sa-l ignore, dusmanul nu este deja aici, printre noi.
Si nu cobori privirea pentru a intalni ochii ganditori ai lui Fallom, hermafrodita, transductiva, diferita, care-l fixau insondabil.

Isaac Asimov - Fundatia si Pamantul.

Seria Fundatia.

Recenzii

Cartea “Fundatia si Pamantul” de Isaac Asimov a apărut la editura Nemira în seria de Beletristica: Science Fiction, se află în stare impecabilă, conține 446 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană