NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Eseu despre experienta mortii, de Paul-Ludwig Landsberg

Eseu despre experienta mortii

de Paul-Ludwig Landsberg

Eseu despre experienta mortii

Titlu:

Eseu despre experienta mortii

Domeniu: Filosofie

Editura: Humanitas

Autor: Paul-Ludwig Landsberg

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 128

Anul apariţiei: 1992

24,00 RON

Incercarea de afla ce inseamna moartea pentru om nu este facuta aici de pe pozitii strict intelectualiste. Autorul isi propune sa tina cont in cercetarea sa in primul rand de experienta, de una deopotriva fenomenologica si crestina. Moartea nu poate fi experimentata cu adevarat decat concret, deci mai curand personal decat colectiv. Fara revelatia persoanei, fara purcederea pe drumul unei intense individualizari, marcate christic, moartea nu poate fi inteleasa si simtita decat la un nivel abstract, ba chiar superficial. Nu este insa vorba de o traire a mortii in litera carnii, ci de o traire in orizontul mortii, care sa mijloceasca eliberarea de moarte, altfel spus, care sa deschida catre nemurire. Autorul respinge hotarat conceperea trecerii in moarte ca aneantizare fara rest atat a sufletului, cat si a corpului. Patruns de spirit religios si mai ales de duhul religiei crestine, el vede moartea efectiva a trupului – dar mai ales mortile sufletesti succesive pe care le experimenteaza constient persoana – drept trepte pe care omul trebuie sa le urce ca sa poata invinge, intr-un final, moartea si sa renasca astfel in lumea spiritului.

Despre autor

Paul-Ludwig Landsberg s-a nascut la 3 decembrie 1901. Profesor la Universitatile din Bonn, Barcelona si Paris. S-a remarcat prin lucrari fundamentale de sociologie a stiintei si cunoasterii. Analizele sale privind experienta mortii au fost preluate de antropologia filozofica.

Opera: Wesen und Bedeutung der platonischen Akademie (Esenta si importanta Academiei platoniciene), 1923; Pascals Berufung (Vocatia lui Pascal), 1929; Zur Soziologie der Erkenntnistheorie (Contributii la sociologia teoriei cunoasterii) in Schmollers Jahrbuch, 1931; Einfuhrung in die philosophische Antropologie (Introducere in antropologia filozofica), 1934, 1959; Essai sur l'experience de la mort suivi de Le probleme moral du suicide (Eseu despre experienta mortii urmat de Problema morala a sinuciderii), 1937, 1951.

Moare in lagarul de la Oranienburg, la 2 aprilie 1944.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Eseu despre experienta mortii” de Paul-Ludwig Landsberg a apărut la editura Humanitas în seria de Filosofie, se află în stare nouă, conține 128 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | ANPC | Hartă site

Copyright © 2021 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană