NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Candid sau Optimismul, de Voltaire

Candid sau Optimismul

de Voltaire

Candid sau Optimismul

Titlu:

Candid sau Optimismul

Domeniu: Filosofie

Editura: Hyperion

Autor: Voltaire

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 741

Anul apariţiei: 1993

45,00 RON

Voltaire, pe numele său adevărat François-Marie Arouet, (n. 21 noiembrie 1694 la Paris – d. 30 mai 1778 la Paris), a fost un scriitor şi filozof cheie al Iluminismului francez. Voltaire a rămas celebru pentru ocara sa periculoasă - când au fost îndepărtaţi jumătate din caii grajdurilor regale din motive economice, el a propus ironic, că ar fi fost mai bine să fi fost eliberaţi jumătate din măgarii de la curtea regală.

Pe de altă parte, a devenit cunoscut şi pentru toleranţa sa. Astfel şi-a exprimat odată punctul său contradictoriu faţă de un adversar: “Părerea dumneavoastră mi se pare respingătoare, dar m-aş lăsa omorât, pentru ca dumneavoastră să puteţi să v-o exprimaţi.” Concepţia sa politică se întemeiază pe armonia dintre monarhii care deţin puterea politică şi filozofii care deţin înţelepciunea.

Candid sau Optimismul este cea mai celebră lucrare a lui Voltaire.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Candid sau Optimismul” de Voltaire a apărut la editura Hyperion în seria de Filosofie, se află în stare nouă, conține 741 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană