NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Epistole catre Lucilius (2 vol.), de Seneca

Epistole catre Lucilius (2 vol.)

de Seneca

Epistole catre Lucilius (2 vol.)

Titlu:

Epistole catre Lucilius (2 vol.)

Domeniu: Filosofie

Editura: Polirom

Autor: Seneca

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 334+302

Anul apariţiei: 2011

84,00 RON

Integrala filosofica senecana, initiata cu Naturales quaestiones. Stiintele naturii in primul veac si continuata cu Dialoguri I, Dialoguri II si Despre binefaceri. Despre ingaduinta, se incheie cu Epistole catre Lucilius. Cele 124 de epistole (repartizate in mod traditional in douazeci de carti) apar in editia de fata distribuite astfel: volumul I, epistolele 1-83, si volumul al II-lea, epistolele 84-124.

Epistolarul lui Seneca are prea putin din specificul unor scrisori autentice. Toate epistolele ii sint adresate lui Lucilius, dar sint menite posteritatii. Nu sint scrisori in sens tehnic, pentru ca nu contin informatii precise si detalii de circumstanta: epistolele catre Lucilius sint partea vie, vibranta, a operei filozofice senecane. Aici isi gasesc intregirile si nuantarile toate celelalte opere filozofice (tratatele, dialogurile, consolatiile). Si, mai ales, epistolele dau profunzime pildei de viata pe care Seneca doreste sa o lase posteritatii.

Epistolelor catre Lucilius le este adeseori atasat, in codice, controversatul epistolar paulino-senecan, pe care volumul al doilea il reda intr-un appendix. Chiar daca Renasterea a adus o raportare critica la textul respectiv, aureolat de prestigiul celor doi autori carora le-a fost atribuit, el a continuat sa circule in aceasta forma si sa fie abordat de filologi.

Traducere din limba latina, studiu introductiv, note si indice de Ioana Costa.

Seneca - Epistole catre Lucilius (2 vol.).

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Epistole catre Lucilius (2 vol.)” de Seneca a apărut la editura Polirom în seria de Filosofie, se află în stare nouă, conține 334+302 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană