NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Despot Voda (editia a doua, 1907), de Vasile Alecsandri

Despot Voda (editia a doua, 1907)

de Vasile Alecsandri

Despot Voda (editia a doua, 1907)

Titlu:

Despot Voda (editia a doua, 1907)

Domeniu: Editii princeps

Editura: Librăriei Şcoalelor C. Sfetea

Autor: Vasile Alecsandri

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 192

Anul apariţiei: 1907

Stoc epuizat

Superbă şi rarisimă ediţie a operei de Vasile Alecsandri - Despot-Vodă. Legendă istorică în versuri, 5 acturi şi 2 tablouri. Aceasta este ediţia a doua a cărţii, tipărită în 1907, după ce ediţia princeps din 1880 fusese epuizată din librării.

Imprimeria şi editura “Librăriei Şcoalelor” C. Sfetea. Strada Lipscani, no. 96, Bucureşti, 1907.

În stare foarte buna, deşi a fost tipărită cu mai mult de 100 de ani în urmă, fără nicio însemnare şi cu coperţile originale.

Reproducem mai jos un scurt fragment din Cuvântul înainte al editorului:

M'am hotărât, a edita o colecţiune de scrierile cele mai însemnate, ale tutror scriitorilor noştri de valoare şi traduceri conştiincioase după cei mai de seamă autori străini.

Încep cu volumul de faţă, „Despot-Vodă“, al nemuritorului nostru poet naţional Vasile Alecsandri, care e întocmai reprodus după ediţia autorului din 1880 şi care este astăzi complect epuisată.

Voiu continuà a publicà în această colecţiune cu cea mai mare îngrijire pe toţi clasicii Români; operele originale de merit a tinerei generaţii de scriitori de astăzi ce mi se vor oferì, şi din când în când câte o bună traducere de conţinut sănătos, moral şi instructiv din orice autor străin. [...]

Mai fac un călduros apel tuturor autorilor noştri, de a sprijini întreprinderea mea, pe care mă voiu sili să o duc la bun sfârşit după cât mă ajută puterile şi mijloacele.

C. Sfetea, Librar-Editor.

În ce priveşte cartea de faţă: în perioada 1878-1879, la conacul său de la Mirceşti, Vasile Alecsandri scrie drama istorică romantică Despot-Vodă. Premiera a avut loc în octombie 1879 pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Piesa fusese citită în cenaclul Junimii din 8 mai 1879, printre auditori aflându-se Mihai Eminescu, Ioan Slavici, Ion Luca Caragiale. În 1880 i se publică drama Despot Vodă şi continuă să fie jucată pe scena teatrului.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!
Cartea “Despot Voda (editia a doua, 1907)” de Vasile Alecsandri a apărut la editura Librăriei Şcoalelor C. Sfetea în seria de Editii princeps, se află în stare foarte bună, conține 192 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană