NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Cartea de la San Michele, de Axel Munthe

Cartea de la San Michele

de Axel Munthe

Cartea de la San Michele

Titlu:

Cartea de la San Michele

Domeniu: Beletristica

Editura: Orizonturi

Autor: Axel Munthe

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 480

Anul apariţiei: 2012

24,00 RON

Cartea de la San Michele este povestea unui vis implinit si un indiscutabil bestseller. In constiinta majoritatii cititorilor, reprezinta probabil cel mai iubit roman al secolului XX. Este o extraordinara autobiografie romantata, care transforma prin magia povestirii, experienta si credintele autorului in veritabile lectii de viata.

Lucrarea este o exceptionala tesatura in care actualitatea si amintirea se intrepatrund cu teoriile si ideile nonconformiste ale lui Axel Munthe. Mai presus de toate, insa, Cartea de la San Michele vorbeste despre menirea medicului, despre dragostea de oameni, despre devotament si daruire.

Vreme de peste 50 de ani, din ziua in care un tanar medic a calcat pe pamantul ars de soare de la Capri, pana cand un batran ostenit de toate isi lasa capul pe umarul lui Francisc din Assisi, viata lui Axel Munthe se scurge in umbra ruinelor palatului construit de imparatul Tiberiu, loc al pacatului, devenit casa a iertarii.

Utopie, imaginatie, speranta... Cartea de la San Michele, autobiografia romantata a vietii si activitatii celebrului scriitor Axel Munthe, este mai mult decat romanul unui vis implinit, transformand prin magia naratiunii, experientele si credintele autorului in veritabile lectii de viata. La sfaraitul secolului XIX, un tanar student la Facultatea de Medicina din Paris, in varsta de 18 ani, face o calatorie in insula Capri si ajunge la San Michele, locul in care isi sfarsise zilele batranul imparat roman Tiberius.

Cucerit de frumusetea imprejurimilor, de simplitatea plina de bunavointa si ospitalitatea localnicilor, tanarul isi propune sa cumpere intr-o zi casa, gradina si podgoria de la San Michele si sa isi construiasca „imperiul“visurilor sale. Implinirea acestui demers se dovedeste a fi insa un drum extrem de sinuos, astfel incat abia dupa mai mult de 20 de ani, proiectul ambitios al tineretii incepe sa capete contur. Cartea este structurata in multiple planuri narative, in paralel cu istoria propriu-zisa, autorul provocandu-si cititorii la un extrem de interesant joc al cunoasterii.

Axel Munthe expune in paginile acestui roman teorii si idei avangardiste- pledeaza pentru eutanasie, in cazurile incurabile, spre exemplu, aduce in discutie teme ca hipnoza, isteria, bi-sexualitatea si consumul de droguri, dar si atitudinea medicilor fata de pacienti, mercantilismul unora si devotamentul si daruirea altora. Un roman de exceptie, o opera mereu actuala, tradusa in peste 45 de limbi internationale, care ofera autorului sau privilegiul unic de a castiga pariul cu timpul iar cititorilor binecuvantarea unei lecturi fascinante.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Cartea de la San Michele” de Axel Munthe a apărut la editura Orizonturi în seria de Beletristica, se află în stare nouă, conține 480 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | ANPC | Hartă site

Copyright © 2021 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană