NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Cartea cartilor pierdute, de Stuart Kelly

Cartea cartilor pierdute

de Stuart Kelly

Cartea cartilor pierdute

Titlu:

Cartea cartilor pierdute

Domeniu: Istorie

Editura: Nemira

Autor: Stuart Kelly

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 448

Anul apariţiei: 2007

24,00 RON

Cartea cartilor pierdute este o istorie a operelor literare pierdute, distruse, ratacite sau pe care autorul le-a planuit si la care a lucrat, dar pe care nu a ajuns niciodata sa le scrie.

Stuart Kelly descrie în detaliu, începând cu epoca picturilor rupestre si pâna la sfârsitul secolului XX, operele pierdute ale unor scriitori celebri: Eschil, Sofocle, Cervantes, Shakespeare, Jane Austen, Flaubert, Kafka, Sylvia Plath etc.

„Asadar, în mod perpetuu si esential, exista riscul ca unele texte sa se piarda definitiv. Cine va sti vreodata de asemenea disparitii?”
„Cea mai simplă formă de dispariţie este distrugerea. Deşi poetul roman Horaţiu proclama: Am înălţat un monument mai durabil decât bronzul, el îţi exprima o speranţă privind soarta operei lui, nu o certitudine. Gerald Manley Hopkins, un poet din secolul al XIX-lea, şi-a ars toate poeziile din tinereţe, când şi-a închinat viaţa frumuseţii lui Dumnezeu. La nervi, James Joyce a azvârlit în foc Stephen Hero, prima variantă a cărţii Portretul artistului în tinereţe, dar nu a împiedicat-o pe soţia lui să spună ce-a vrut ea despre manuscris. Mihail Bahtin, exilat în Kazakhstan, şi-a folosit lucrarea despre Dostoievski pe post de foiţe de ţigară, după ce fumase deja un exemplar întreg din Biblie.” (Stuart Kelly, Cartea cărţilor pierdute)
Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Cartea cartilor pierdute” de Stuart Kelly a apărut la editura Nemira în seria de Istorie, se află în stare nouă, conține 448 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Biblia copiilor
Biblia copiilor
64,00 RON
49,00 RON
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană