NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Asezarea sasilor in Transilvania, de Thomas Nagler

Asezarea sasilor in Transilvania

de Thomas Nagler

Asezarea sasilor in Transilvania

Titlu:

Asezarea sasilor in Transilvania

Domeniu: Istorie

Editura: Kriterion

Autor: Thomas Nagler

Starea cărții: Bună

Nr. pagini: 340

Anul apariţiei: 1981

Stoc epuizat

Thomas Nagler - Asezarea sasilor in Transilvania.

Probabil cel mai bine realizat studiu istoric publicat in Romania despre stabilirea populatiei sasesti in Transilvania.

Stare foarte buna, cu exceptia unei julituri pe cotor, care nu afecteaza continutul sau legatura cartii.

Saşii transilvăneni (în germană Siebenbürger Sachsen) sunt o populaţie de origine etnică germană, stabilită în sudul şi în nord-estul Transilvaniei începând cu mijlocul secolului al XII-lea.

Colonizarea saşilor în Transilvania a fost iniţiată de regele Géza al II-lea (1141-1162), fiind justificată, în esenţă, prin raţiuni de ordin economic şi militar. Timp de câteva decenii, sarcina principală a coloniştilor germani a fost apărarea graniţei Regatului Ungar din sudul Transilvaniei. Procesul colonizării germane în Transilvania a continuat până spre sfârşitul secolului al XIII-lea şi începutul veacului următor.
Recenzii
  Ne pare rau, insa aceasta carte lipseste momentan din stoc. Daca doriti sa o achizitionati, va rugam sa ne contactati utilizand formularul de contact si in cel mai scurt timp vom urgenta reinnoirea stocului cu numarul de exemplare dorite. Va multumim!
Cartea “Asezarea sasilor in Transilvania” de Thomas Nagler a apărut la editura Kriterion în seria de Istorie, se află în stare bună, conține 340 pagini și poate fi comandată la cerere.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | ANPC | Hartă site

Copyright © 2021 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană