NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Anna Karenina (2 vol.), de Lev Tolstoi

Anna Karenina (2 vol.)

de Lev Tolstoi

Anna Karenina (2 vol.)

Titlu:

Anna Karenina (2 vol.)

Domeniu: Beletristica

Editura: Cartea Rusă

Autor: Lev Tolstoi

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 323+299

Anul apariţiei: 1956

34,00 RON
26,00 RON

Lev Tolstoi - Anna Karenina, editie in 2 volume in traducerea de exceptie a Stefanei Velisar Teodoreanu, Mihail Sevastos si Rostislav Donici.

Tiraj 15000 ex.

„Tolstoi este cel mai mare prozator rus. Iar maretia lui se datoreaza calitatii rare de a se adapta la statura noastra, la ritmul nostru. Proza lui e ritmata de bataile propriei noastre inimi, iar personajele sale par sa se miste la fel de firesc in lumea noastra ca trecatorii care ni se perinda pe sub ferestre in timpul lecturii.” (Vladimir Nabokov)

In romanul Anna Karenina (1873-1877), axat pe tragedia unei femei aflate sub imperiul distructiv al unei pasiuni adulterine, Tolstoi divulga ipocrizia inaltei societati, zugraveste descompunerea modului de viata patriarhal, distrugerea institutiei familiei. Receptarii lumii de catre o constiinta individuala si rationalista scriitorul ii opune valoarea in sine a vietii, in infinitul, in nestatornicia haotica si in concretetea ei reala, manifestindu-se drept un „criptovazator al trupului” (termenul ii apartine lui Dmitri Merejkovski).

Despre autor:

Contele Lev Nikolayevich Tolstoi (9 septembrie 1828 - 20 noiembrie 1910) a facut parte din vechea nobilime a Rusiei. Astfel, Tolstoi a avut legaturi cu cele mai mari familii aristocratice ale Rusiei. Ramas orfan inca de mic (mama sa a murit cand scriitorul avea doi ani, iar tatal atunci cand Lev avea 9 ani), educatia lui a fost preluata de o matusa a sa. In timpul copilariei si adolescentei a fost descris de majoritatea profesorilor ca fiind incapatanat si incapabil de a invata. Tolstoi nu a considerat niciodata educatia ca fiind o calitate, de aceea a renuntat chiar si la studiile universitare, stabilindu-se la tara, unde a incercat sa-i ajute pe tarani, mai ales material.

Personalitatea extrem de puternica a lui Tolstoi a fost consolidata de talentul extraordinar si forta cu care se exprima, avand o influenta semnificativa in societatea din care familia sa facea parte, precum si in literatura vremii. Scriitorul a fost considerat unul dintre cei mai mari romancieri ai tuturor timpurilor, cunoscut fiind in principal pentru cele doua capodopere ale sale, Razboi si pace si Anna Karenina, in care a descris, cu un realism inca actual, societatea Rusiei din secolul al 19-lea. Anna Karenina a fost obiectul preocuparilor sale pentru o perioada de peste 4 ani. Conceptia initiala a suferit schimbari radicale, una din versiunile anterioare permitand Annei sa se casatoreasca cu Vronski, dupa ce obtinuse divortul de la sotul sau. Anna Karenina a devenit unul dintre cele mai mari romane sociale, care oglindeste o intreaga epoca din viata societatii rusesti de dupa reforma.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Anna Karenina (2 vol.)” de Lev Tolstoi a apărut la editura Cartea Rusă în seria de Beletristica, se află în stare foarte bună, conține 323+299 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană