NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Abatia infinita (editia I), de Dan Dobos

Abatia infinita (editia I)

de Dan Dobos

Abatia infinita (editia I)

Titlu:

Abatia infinita (editia I)

Domeniu: Beletristica » Science Fiction

Editura: Media Tech

Autor: Dan Dobos

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 336

Anul apariţiei: 2005

64,00 RON

Abația infinită, ultima carte a primei trilogii din science fiction-ul romanesc, încheie atât șirul ideatic al conflictului dintre principiile străine cu care se confruntă omenirea, cât și firul epic al unei deveniri mesianice.

Volumul îi urmărește pe Xtyn și pe Alaana, rămași să facă față provocărilor noi pe care le impune un Kyrall modificat radical, povestește despre revoluția care se petrece în mintea unei familii de zeți ajunse pe o planetă care le potențează geniul creator, nepierzând din vedere nici destinul clonelor plecate să-l recreeze pe Sfântul Augustin cel Nou.

Pe lângă tensiunea extraordinară și avalanșa de evenimente care compun un epic de o intensitate trepidantă, care ține cititorul cu sufletul la gură până în final, cartea propune și câteva răspunsuri la acele întrebări care încep să chinuie omenirea şi care se referă la eventualitatea în care contactul cu o civilizaţie extraterestră va însemna expunerea noastra la o logică fundamental schimbată faţă de aceea a tot ce este viu pe Terra.

Volumul continuă de asemenea și meditațiile autorului în ceea ce-l privește pe Sfântul Augustin din Hippona, care devine personaj al cărții, ceea ce ocazionează cititorului o imersie neașteptată și spectaculoasă în peisajele exotice ale Africii romane ale jumătății de secol IV, dar şi contactul cu câteva presupuneri îndrăzneţe ale lui Dan Doboş cu privire la concepţiile şi ideile cu ajutorul cărora Sfântul Augustin a reformat biserica catolică şi creştinătatea în general.

Odata cu Abaţia infinită, Dan Doboş întregeşte cea mai importantă operă SF românească, privită prin prisma dimensiunilor sale fizice şi imaginative, şi care propune cititorului de la noi o perspectivă interesantă asupra modalităţilor de realizare a conflictului în opera science fiction, privită mai degrabă ca o ocazie de meditaţie filozofică decât ca o poveste cu roboţi şi nave spaţiale.

„Trilogia lui Dan Doboș se încheie frumos, asemenea unui cerc, atât de des amintit în dogmele Abației. Romanul este avantajat de o structură liniară, cu planuri paralele care urmăresc destinele personajelor importante, pe măsură ce se apropie deznodământul. Ca o concluzie, se poate spune că Dan Doboș a reușit pe deplin ceea ce și-a propus. Și-a câștigat cititorii cu o trilogie închegată, cu o poveste captivantă și personaje care nu-l lasă indiferent pe cititor.” - Dan Rădulescu
Dan Doboș - Abația infinită, ediția princeps 2005. Tiraj mic.
Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Abatia infinita (editia I)” de Dan Dobos a apărut la editura Media Tech în seria de Beletristica: Science Fiction, se află în stare impecabilă, conține 336 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană