Walhalla si Thule. Mituri si legende vechi germanice (2 volume)

Walhalla si Thule. Mituri si legende vechi germanice (2 volume)

Walhalla si Thule. Mituri si legende vechi germanice (2 volume)

Titlu:

Walhalla si Thule. Mituri si legende vechi germanice (2 volume)

Domeniu: Religie si spiritualitate

Editura: Minerva

Autor: nespecificat

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 578

Anul apariţiei: 1977

49,00 RON
Vezi carte

Walhalla si Thule. Mituri si legende vechi germanice, 2 vol.

Walhalla, simbolul lumii zeilor germanici, este sala cea mare din Asgard, adica de pe "Taramul zeilor Aseni", in care Odin (Wotan) aduna toti razboinicii cazuti vitejeste in lupte; acolo ei traiesc o viata noua, sub obladuirea 'parintelui zeilor', ospatand si band mied servit de walkirii, facand zilnic exercitii de lupta si asteptand ziua Amurgului zeilor, cand vor trebui sa se bata alaturi de divinii din Olimpul germanic impotriva fortelor potrivnice, care vor aduce pieirea zeilor si a lumii. Cel mai mare intre zei este Odin-Wodan, care stie multe, dar nu totul, si care e in cautarea vesnica a adevarului; cel mai uman dintre zei, el este rege si conducatorul ostilor in ziua ultimei batalii. Alaturi de Thor, stapanul fulgerelor si prototipul luptatorului, gasim un Balder care intruchipeaza puritatea luminoasa, un Njord, zeu al marilor, o Skadi, zeita a muntilor, o Frigg-Freya, simbolizand glia strabuna.

Thule, patria vitejilor germanici, este un tinut fabulos, pe care celebrul calator Pytheas din Massilia pretinde sa-l fi aflat, in cursul calatoriei sale de descoperiri intreprinse pe la 330 i.e.n. in regiunea septentrionala a Europei, unde la solstitiul de vara era doar zi fara noapte, iar la cel de iarna, doar noapte fara zi... Miturile si legendele cu eroi raman in mare parte pe terenul istoriei, infipte adanc in realitate, oricata contributie va fi avut fantezia creatoare in configurarea lor literara. De la Sigurd-Siegfried - fratele bun al lui Ahile, Enea, Roland, Cid, Vainamoinen sau Fat-Frumos - si Hagen si de la Brunhilda si Gudruna pana la Ermenrich, Dietrich din Berna, Helgi sau Hrolfkraki, toate legendele eroilor povestesc sintetic despre lupta pentru cucerirea, unificarea si stapanirea tarilor, pentru inlaturarea rivalilor si tradatorilor, pentru impunerea unui "ales" al zeilor sau a fortunei.

2 volume.

Recenzii

Cartea “Walhalla si Thule. Mituri si legende vechi germanice (2 volume)” a apărut la editura Minerva în seria de Religie si spiritualitate, se află în stare foarte bună, conține 578 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană