Vitelul si stejarul (2 vol.), de Alexandr Soljenitin

Vitelul si stejarul (2 vol.)

de Alexandr Soljenitin

Vitelul si stejarul (2 vol.)

Titlu:

Vitelul si stejarul (2 vol.)

Domeniu: Beletristica

Editura: Humanitas

Autor: Alexandr Soljenitin

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 469 + 455

Anul apariţiei: 2002

119,00 RON
Vezi carte

Pe nimeni nu pot lasa indiferent memoriile unui om ce a cunoscut mai toate consecintele sistemului totalitar: lagarul, deportarea, cenzura, expulzarea. Acoperind un rastimp de 12 ani, intre 1962, anul publicarii nuvelei ce avea sa ii aduca notorietatea – O zi din viata lui Ivan Denisovici – si 1974, anul expulzarii din Rusia, cartea autobiografica Vitelul si stejarul poarta pecetea respiratiei unui spirit liber care a strabatut drumul de la intuneric la lumina, a unui om care nu a admis compromisul si servilismul, traind mereu in cultul solidaritatii cu cei aflati in suferinta.

O proza ce vine sa demonstreze ca stilul poate fi expresia libertatii, rectitudinii si omeniei; caci Soljenitin, cu experientele si trairile lui, este mai presus de orice bariera si orice reglementare restrictiva, ridicandu-se prin proza lui fluenta, colorata si imprevizibila deasupra impotrivirilor si smintelilor istoriei.

Alexandr Soljenițîn - Vițelul și stejarul, 2 volume.

Unica ediție. Traducere de Ion si Maria Nastasia.

Despre autor

Romancier şi istoric rus, Alexandr Soljenițîn s-a născut pe 11 decembrie 1918 la Kislovodsk. A luptat în Al Doilea Război Mondial (1942-1945), fiind decorat. În 1945 a fost arestat pentru o scrisoare în care îl critica pe Stalin şi a petrecut opt ani în închisoare şi în lagăre de muncă forţată, apoi încă trei ani în exil.

Recenzii

Cartea “Vitelul si stejarul (2 vol.)” de Alexandr Soljenitin a apărut la editura Humanitas în seria de Beletristica, se află în stare impecabilă, conține 469 + 455 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană