NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Viata lui Freud: Turnul nebunilor / Paria (2 vol.), de Irving Stone

Viata lui Freud: Turnul nebunilor / Paria (2 vol.)

de Irving Stone

Viata lui Freud: Turnul nebunilor / Paria (2 vol.)

Titlu:

Viata lui Freud: Turnul nebunilor / Paria (2 vol.)

Domeniu: Beletristica

Editura: Lider

Autor: Irving Stone

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 474 + 442

Anul apariţiei: 1994

64,00 RON

Povestea extraordinara a vietii omului si a savantului Sigmund Freud, prezentata in volumele Turnul nebunilor si Paria, constituie o opera careia celebrul scriitor Irving Stone i-a consacrat cinci ani de munca si cercetari asidue.

Romanul relateaza drumul anevoios strabatut de Freud pana la recunoasterea de catre lumea stiintei a uriaselor sale merite. Pornind de la cercetari in domeniul fiziologiei, continuand cu studii in domeniul psihoterapiei si hipnotismului, el a ajuns la doua epocale descoperiri: stiinta psihanalizei – o metoda de tratament al bolnavilor psihici prin conversatie – si existenta subconstientului. Freud a socat societatea timpului sau cu teoriile despre componenta sexuala a nevrozelor. Acesta i-a atras puternice resentimente din partea lumii medicale din Viena, care l-a transformat intr-un adevarat „paria”. Prin intermediul lui Freud, autorul Irving Stone il poarta pe cititor dincolo de frontierele intunecoase si inspaimantatoare ale mintii, spre noi orizonturi umane si stiintifice.

„Nemurirea inseamna sa fii iubit de cat mai multi oameni anonimi “ ‒ Sigmund Freud.

Romanul Paria, continuare a volumului Turnul nebunilor, deruleaza partea a doua a vietii si activitatii lui Sigmund Freud, o mare personalitate stiintifica a secolului XX, apreciat si controversat in aceeasi masura. Ponderea deosebita atribuita de Freud factorului sexual in declansarea a numeroase psihoze umane a determinat dezavuarea si chiar ridiculozitatea lui de catre societatea medicala vieneza. O lunga perioada s-a aflat intr-o postura de adevarat „paria “ al profesiei de medic, desi numeroasele cazuri pe care le-a tratat cu succes confirmau din plin valoarea stiintifica si practica a teoriilor sale. A fost nevoie de implicarea energica a scolii elvetiene de psihanaliza, prin precautii oameni de stiinta Carl Jung si Eugen Bleurer care au organizat primul Congres de psihologie freudiana, pentru parintele acestei stiinte - Sigmund Freud - sa treaca de la nemeritatul statut de paria al lumii medicale la cel de mare si admirat savant al lumii.

Autorul Irving Stone, medic si scriitor de un exceptional talent, reuseste sa prezinte intr-o forma accesibila esenta cercetarilor stiintifice ale lui Freud, impletita cu lupta impotriva conservatorului si rutinei, pentru triumful adevarului stiintific. Viata lui Freud, descrisa in cuprinsul celor doua romane - Turnul nebunilor si Paria - reprezinta o lectura pe cat de agreabila, pe atat de indistructiva.

Irving Stone - Viata lui Freud: Turnul nebunilor + Paria (2 volume).

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Viata lui Freud: Turnul nebunilor / Paria (2 vol.)” de Irving Stone a apărut la editura Lider în seria de Beletristica, se află în stare nouă, conține 474 + 442 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană