NE REINVENTĂM!

Momentan, pentru o perioadă nedeterminată, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Tom Jones (4 vol.), de Henry Fielding

Tom Jones (4 vol.)

de Henry Fielding

Tom Jones (4 vol.)

Titlu:

Tom Jones (4 vol.)

Domeniu: Beletristica

Editura: Pentru Literatură

Autor: Henry Fielding

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 1397

Anul apariţiei: 1969

36,00 RON

Henry Fielding s-­a nascut la Somerset in 1707 si a fost educat la Eton College. In 1728 pleaca la Leiden sa-­si urmeze studiile. La intoarcere, scrie piese de teatru, unele dintre ele fiind aspru criticate de guvernanti, fiind satire politice. Se retrage din viata teatrala si se rezuma la cariera de judecator de pace in 1748, in Middlesex si Westminster, fara sa inceteze insa sa scrie articole satirice in jurnalele vremii.

Primul sau roman de succes este Shamela, o parodie dupa melodramaticul roman al lui Samuel Richardson, Pamela. El continua modelul faimosilor scriitori satirici dinaintea sa, Jonathan Swift si John Gay. In 1742 scrie Joseph Andrews care marcheaza cu adevarat debutul ca romancier al lui Fielding. În 1743 urmeaza Jonathan Wild, despre celebrul hot al epocii, pe care il compara cu politicienii vremii, o alta „banda de hoti“.

Opera sa fundamentala ramane Tom Jones, din 1749, roman de referinta pentru literatura universala.

Recenzii
Acest titlu este disponibil doar la cerere și este în stoc limitat.

Dacă doriți să îl comandați, va putea fi livrat în 7 zile de la data comenzii.
Cartea “Tom Jones (4 vol.)” de Henry Fielding a apărut la editura Pentru Literatură în seria de Beletristica, se află în stare foarte bună, conține 1397 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | ANPC | Hartă site

Copyright © 2022 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană