NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Templierii – misterul calugarilor razboinici, de Simonetta Cerrini

Templierii – misterul calugarilor razboinici

de Simonetta Cerrini

Templierii – misterul calugarilor razboinici

Titlu:

Templierii – misterul calugarilor razboinici

Domeniu: Istorie

Editura: Litera International

Autor: Simonetta Cerrini

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 224

Anul apariţiei: 2010

19,00 RON

Din extraordinara istorie a templierilor (1120–1312) nu au rămas până astăzi decât nouă manuscrise care să ne spună povestea naşterii Ordinului Templului. Istoricul Simonetta Cerrini, autoarea cărţii, a cercetat aceste manuscrise pe măsură ce a dat de urma lor... la Roma, la Bruges, la Praga şi chiar la Baltimore. Fiecare capitol al cărţii Templierii – misterul călugărilor-războinici ia naştere în jurul câte unui manuscris, descriind regulile ordinului, viaţa de zi cu zi a membrilor lui, dar şi personalitatea primului mare maestru al templierilor, Hugues de Payens. În 1120, acesta a avut ideea de a fonda la Ierusalim o societate diferită de cele existente în acea vreme, ai cărei membri să poată accede la sacru fără a trăi în izolare, rămânând în acelaşi timp şi laici, şi religioşi. Acest ordin nu se dorea a fi destinat exclusiv lumii latine – prea elitistă în opinia maestrului Hugues –, dovedind toleranţă şi interes pentru celelalte religii, cum ar fi, de exemplu, islamul, dovadă stând chiar prietenia dintre marele maestru al ordinului şi emirul Usama.

Această istorie pierdută a secolului al XII-lea a scos la iveală caracterul novator şi original al ordinului, oferind o nouă abordare cu privire la templieri. Înfiinţarea Ordinului Templului a fost o idee revoluţionară pentru acel moment. La începutul secolului al XIV-lea, cum pe templieri nu îi mai reţinea nimic în ţara Sfântă, ordinul a fost desfiinţat. În Franţa, Filip cel Frumos a obţinut condamnarea lor, confiscându-le averile şi arzându-i pe rug pe ultimii membri, printre care şi marele maestru Jacques de Molay. Astfel a luat sfârşit o aventură spirituală care durase mai bine de două secole.

Despre autor

Istoric italian, specialistă în templieri, Simonetta Cerrini este autoarea unei teze despre spiritualitatea Ordinului Templului. Membră a Societăţii pentru Studierea Cruciadelor şi a Statelor Latine din Orient, ea a conceput o ediţie critică a Normei Templului şi a scrisorii adresate templierilor de către primul mare maestru.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Templierii – misterul calugarilor razboinici” de Simonetta Cerrini a apărut la editura Litera International în seria de Istorie, se află în stare nouă, conține 224 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană