NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Solilocvii, de Mircea Eliade

Solilocvii

de Mircea Eliade

Solilocvii

Titlu:

Solilocvii

Domeniu: Filosofie

Editura: Humanitas

Autor: Mircea Eliade

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 98

Anul apariţiei: 2008

19,00 RON

Plecând de la cuvântul unui om de spirit că singurul sens al existenţei e de a-i găsi un sens – am adunat în caietul acesta o serie de reflecţii şi de îndoieli a căror unică valoare e sinceritatea lor, nudă, nestilizată, aşadar nealterată. De aceea, deşi angajând sporadic întrebări filozofice, nu pretind a scrie filozofie. O filozofie eficace implică nesinceritate. [...] Sinceritatea e adesea alături de adevar sau împotriva lui. [...] Adevărul e prin firea lui nesincer, fiind fructul multor automutilări (renunţarea la subiectivism, alteritatea), rezultanta multor judecăţi care îmi sunt poruncite din afară, mă violentează prin structura lor logică, obiectivă şi mă stăpânesc prin necesitatea lor. Fiecare a îndurat cel puţin o dată umilinţa abdicării în faţa unui adevăr, deşi pasiunea de a-l căuta şi a fi violentaţi de legile lui se pare că biruieşte întotdeauna, împotriva oricăror umilinţe şi oricâtor degradări.

Mircea Eliade - Solilocvii.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Solilocvii” de Mircea Eliade a apărut la editura Humanitas în seria de Filosofie, se află în stare nouă, conține 98 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană