NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Sensul creatiei, de Nikolai Berdiaev

Sensul creatiei

de Nikolai Berdiaev

Sensul creatiei

Titlu:

Sensul creatiei

Domeniu: Religie si spiritualitate

Editura: Humanitas

Autor: Nikolai Berdiaev

Starea cărții: Foarte bună

Nr. pagini: 350

Anul apariţiei: 1992

49,00 RON

„Cand Berdiaev vorbeste despre creatie, el nu are in vedere sensul curent, preponderent cultural al termenului... Omul se justifica prin creatie pentru ca prin creatie isi manifesta prestigiul «asemanarii» cu Dumnezeu. Dumnezeu e, inainte de toate, Creatorul. Si daca suntem alcatuiti dupa modelul sau, atunci ii vom semana cu atat mai mult cu cat vom fi noi insine mai creatori... Omul nu imita, prin creatie, lumea creata, ci o amplifica. De asemenea, el nu-l imita pe Creator, ci il face prezent, participand la demiurgia lui. Arta omeneasca e un act ontologic: adauga fiintei lumii fiinta noua si celor sapte zile ale Facerii o perpetua zi a opta. A fi om, in chip deplin, e a trai in extazul celei de-a opta zile, a redeschide mereu ciclul primordial pe care Dumnezeu l-a pecetluit cu odihna Sa. «Opera» lui Dumnezeu a putut fi corupta prin pacat. «Operei» omenesti ii revine datoria de a restaura, impotriva pacatului, orizontul mantuirii.“ ‒ Andrei Pleșu

Nikolai Berdiaev - Sensul creației. Încercare de îndreptățire a omului.

Traducere de Anca Oroveanu, pref., cronologie si bibliografie de Andrei Plesu.

Unica ediție

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Sensul creatiei” de Nikolai Berdiaev a apărut la editura Humanitas în seria de Religie si spiritualitate, se află în stare foarte bună, conține 350 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană