NE REINVENTĂM!

Momentan, până finalizăm noul website, anticariatul nu este funcțional. Astfel, orice solicitare trimisă prin website nu va putea fi înregistrată. Între timp, vă invităm să verificați periodic pagina noastră pentru a afla când revenim.

Sacrul si profanul, de Mircea Eliade

Sacrul si profanul

de Mircea Eliade

Sacrul si profanul

Titlu:

Sacrul si profanul

Domeniu: Filosofie

Editura: Humanitas

Autor: Mircea Eliade

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 204

Anul apariţiei: 1992

36,00 RON
26,00 RON

Sacrul şi profanul sunt două modalităţi de a fi în Lume, două situaţii existenţiale asumate de om de-a lungul istoriei sale. Ele nu prezintă interes doar pentru istoria religiilor sau pentru sociologie, nu fac doar obiectul unor studii istorice, sociologice, etnologice. De fapt, cele două moduri de a fi, sacrul şi profanul, sunt determinate de diferitele poziţii pe care omul le-a cucerit în Cosmos şi sunt importante atât pentru filozofi, cât şi pentru orice cercetător care doreşte să cunoască dimensiunile posibile ale existenţei umane.

O lucrare fundamentală în bibliografia lui Eliade, gândită şi elaborată în 1956 ca o introducere generală la studiul fenomenologic şi istoric al faptelor religioase. Religiozitatea este privită ca structura ultimă a conştiinţei, independentă de numeroasele şi efemerele opoziţii dintre sacru şi profan, aşa cum apar ele în decursul istoriei. Căci ea este o trăsătură umană definitorie, chiar dacă societăţile moderne par a fi areligioase. În gesturile cele mai simple ale vieţii cotidiene, omul religios de tip arhaic nu este cu nimic deosebit de omul logic al tradiţiei culturale europene. Profanul nu este decât o nouă manifestare a aceleiaşi structuri constitutive a omului care, înainte, se manifesta prin expresii „sacre“.

O carte rară, aceasta este prima ediţie tipărită de editura Humanitas.

Recenzii
Pentru mai multe detalii în legătură cu acest titlu, vizitați pagina.
Cartea “Sacrul si profanul” de Mircea Eliade a apărut la editura Humanitas în seria de Filosofie, se află în stare impecabilă, conține 204 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | GDPR | Hartă site

Viziteaza site-ul ANTICARIAT SI LIBRARIE ONLINE pe ShopMania

Copyright © 2024 Librăria Cărți-Online.com
Powered by Ideea Europeană